Baharatlar yemeklere ve yiyecek maddelerine daha güzel ve iştah açıcı tat verirler. Baharatların tamamı mide ifrazatını ve çiğneme anında tükürüğü çoğalttığı için yiyeceklerin daha rahat hazmedilmesine yardımcı olurlar.
Baharatlar tamamen bitkilerden elde edilir. Bir çoğu da aynı zamanda şifalı bitkilerdir. Herşey de olduğu gibi baharatların da fazla alınması vücut için zararlı sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bu hususta ölçüyü kesinlikle kaçırmamak gerekir. Her şeyin fazlası zarardır. YAZININ DEVAMINA GİT
Sponsorlu Bağlantılar:
BAHARAT ÇEŞİTLERİ NELERDİR?
Baharat olarak en sık kullanılan bitkiler aşağıda listelenmiştir. Bu bitkiler genellikle yaş olarak da yenilen bitkilerdir. Kurutulup baharat olarak kullanıldığında yemeklere lezzet verdikleri hepimiz tarafından bilinir. Şimdi baharat türlerine bir göz atalım.
ADAÇAYI
ANASON
BİBER
ÇÖREK OTU
DEFNE
DEREOTU
FESLEĞEN
HARDAL
HAŞHAŞ
HİNDİSTAN CEVİZİ
HİNT SAFRANI
KARABİBER
KARANFİL
KEKİK
KİMYON
LİMON
MAYDANOZ
NANE
PIRASA
SAFRAN
SARIMSAK
SOĞAN
SUSAM
TARÇIN
TARHUN OTU
TERE
VANİLYA
ZENCEFİL
İlgili aramalar: baharat nedir? baharat türleri nelerdir?