Her zaman başımıza gelebilir. Sağlık kurallarına titiz bir şekilde uyarsınız. Yemenize, içmenize dikkat edersiniz, buna rağmen hastalanırsınız. Bu duruma bir anlam veremezsiniz.
Böyle durumlarda ne yapacağız?
Öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki bu insanlar ömürlerini sağlık kurallarına uymaya adamışlardır. Buna rağmen ağır bir şekilde hastalanabilmektedirler. Bunun tersi de olabilir. Sağlık kurallarına uymak bir yana, sağlık kurallarının ne olduğundan bile bihaber olduğu halde sapasağlam bir bünyeye sahip olan yaşlı insanlar vardır. Bu durumdan sağlık kurallarına uymak gereksiz midir diye bir soru çıkarmamak gerekir. Böyle bir soru sorsanız bile bu sorunun cevabı kesinlikle hayır. Bu insanların genetik yapısı hastalıklara karşı koyma konusunda yeteneklidir, bağışıklık sistemleri güçlüdür.
Eski toprak diye tabir ettiğimiz yaşlı insanlar şimdiki insanlardan çok daha uzun yaşamaktadırlar. Bunun sebebi onların bilerek ya da bilmeyerek doğal ve sağlıklı beslenmeleri ve teknolojiden uzak hareketli bir yaşam sürmüş olmalarıdır. Günümüzde soframıza gelen neredeyse tüm yiyeceklerin içerisinde sağlığa zararlı çeşitli katkı maddeleri vardır. Çevremiz zehirli ve kanserojen maddelerle dolu. Hava kirliliği ve çevre kirliliği almış başını gitmiş. Sularımız kirli. Teknoloji ürünleri yerimizi aldığı için bir çoğumuz hareket bile etmiyoruz. Bu da çok sık hasta olmamızın en önemli nedenidir.
YAZININ DEVAMINA GİT
Sponsorlu Bağlantılar:
Biz insanlar maalesef yanlış bir şekilde her güçlüğün üstesinden gelebileceğimize inanırız. Modern tıp her ne kadar birçok hastalığın üstesinden geliyor olabilse bile birçok hastalığın nedeninin de modern hayat olduğunu unutmamak gerekir. Bazen tıp bu kadar ilerlemiş olmasaydı biz hastalıklar karşısında ne yapardık diye düşünürüz fakat hiç bilmeyiz ki bu hastalıkların çoğuna da zaten ilerleyen medeniyetle birlikte gelen sağlıksız koşullardan dolayı yakalanırız. Afrika fakir bir kıta olmasına rağmen bizde sık rastlanan bazı hastalıklara onlarda neredeyse hiç rastlanılmaz.