Latincede (FLORES GRAMINIS) olarak isimlendirilen çayır çiçeği, çayırlarda yetişen çeşitli otlardan toplanan başakların kurutulmuş halidir. Köylerde otlar biçilerek kurutulunca bu otlar kırılarak elekten geçirilerek çayır çiçeği elde edilir.
5 avuç çayır çiçeği bir kaba konarak üzerine kaynar su dökülür. 10-15 dakika sonra süzülür. Elde edilen bu çok kıymetli mayinin içine bırakılarak ıslatılan bir tülbent vücudun herhangi bir yerine sarılırsa bu bölgelerde kan dolaşımını hızlandırır, krampları çözer ve rahatlatır. Bu su banyo suyuna da ilave edilebilir.
Çayır çiçeği Avrupa'da asırlardan beri kullanılagelmektedir. Deri hastalıkları, cerahatli yaralar, çıbanlar, eklem iltihabı, romatizma ve nikris hastalığı rahatsızlıkları, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları ve donmaya karşı tatbik edilebilir. Hatta çocuk hastalıklarında bile çayır çiçeğinden istifade edilebilir.
Sponsorlu Bağlantılar: