Latince adı (PRUNUS SPINOSA L.) dır. Güneşli, tepelerde, orman kenarlarında ve fundalıklarda bulunur.
ÇAKAL ERİĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Çakaleriği çiçeklerinden yapılan çay mide ve kan rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Bu çaya karabaşak ve pelinotu adlı şifalı bitkiler de ilave edilirse tesiri daha da artar. Bu karışımla yapılan çay krampları giderir. Kabızlığı ortadan kaldırır. Bu çay cildi güzelleştirir. Kırışık ve buruşukları yok eder. Kanı temizler. Böbrek ve mesane rahatsızlıklarına karşı da kullanılabilir.
Çakal eriği çayı yapmak için 1 yemek kaşığı çakal eriği çiçeği 1 litre su içinde 1 dakika kaynatılır. Sonra bir kap içinde bekletilir. 3-4 Gün müddetle bu çaydan her gün 1 su bardağı yudum yudum içilir. Bu çaya bal ilave edilip tekrar kaynatılarak içilirse balgam söktürür. Solunum yollarındaki iltihapların kaybolmasını sağlar.
Sponsorlu Bağlantılar: