25 Aralık 2012 Salı

Baş Ağrısının Bitkisel Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar:

BAŞ AĞRISININ BİTKİSEL TEDAVİSİ



Baş ağrısı bir hastalık değildir fakat bir hastalığın habercisidir. Maalesef bugünkü modern hayatımızda baş ağrısı artık devamlılık arz etmektedir. Günümüzde insanların en büyük ve en sık görülen problemlerinden birini teşkil etmektedir. Ne yazık ki biz çaresiz insanlar baş ağrısına çareyi ağrı kesici haplarda arıyoruz. Baş ağrısını ağrı kesici haplarla geçiştirmek yerine sebebini araştırmak kimsenin aklına gelmez.

Baş ağrısının sebepleri çeşitlidir. Aşırı yorgunluk, kabızlık, alkol tüketimi, aşırı sigara içmek, tansiyon yüksekliği, kadınlarda aybaşı rahatsızlıkları, çok ve sürekli düşünmek, soğuk ayaklar, omurilik rahatsızlıkları ve hastalıkları baş ağrısının sebeplerindendir. Sebebini anlamak hastanın çoğu zaman elindedir.

Baş Ağrısında Beslenme: Doğal ve katkısız gıdalarla besleniniz. Kesinlikle domuz eti yemeyiniz. Her türlü tatlı yiyecekten kaçınınız. Kafein tüketimini azaltınız. Bağırsak gazına sebebiyet veren kabuklu yemişleri, lahana ve turp yemeyiniz.

Burada bir hususa dikkat çekmek gerekiyor. Bazı yiyecekler bazı insanlarda baş ağrısına sebep olabilir. Örneğin domates kabuğu bazı insanlarda baş ağrısına yol açmaktadır.

Su uygulaması: Sıcaklığı derece derece yükseltilen ayak banyosu, soğuk ve sıcak ayak banyosu. Diz ve baldır üzerine soğuk su akıtma. Sauna ve Kneipp kürü tavsiye edilir.

Şifalı çaylar : Yabani akdiken kabuğu, koyunkıranotu, oğulotu, nane, devedikeni, civanperçemi ve pelinotu adlı şifalı bitkilerden yapılan çaylar içilir.

Baş ağrısının bitkisel tedavisi için yararlı olan bazı şifalı bitki türleri: Isırgan Otu, eşek otu, soğan, sarımsak, civan perçemi, papatya, çuha, defne, krizantem çiçeği, söğüt, zencefil, alıç, oğul otu, kekik, nane bu bitkiler arasındadır.
YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:



Baş ağrısının bitkisel çözümü için bazı şifalı çaylar:

Her birinden 2 gram alacağınız biberiye yaprağı, limon kabuğu ve oğul otunu bir bardak kaynamış sıcak su içine koyduktan sonra 5 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra süzerek içiniz. Bu bitki çayından günde 2-3 fincan içebilirsiniz.

2 gram ıhlamur, 2 gram lavanta çiçeği, 2 gram oğulotu ve 1 gram kediotunu büyük bir su bardağı kaynamış su içine koyun ve 5 dakika demlemeye bırakın. Daha sonra süzerek günde 2-3 kez içiniz.

Şiddetli baş ağrısı duyuyorsanız bir parça kediotu kökünü bir kavanoz içerisinde 2-3 saat bekletin ve daha sonra kavanozun kapağını açıp içerisindeki kokuyu deri derin burnunuzdan koklayarak soluyun. Kokusu kötü olduğu için mide bulantısı yapabilir.

Soğuk algınlığından ya da saman nezlesinden dolayı başınız ağrıyorsa nane ya da okaliptüs yağı kullanabilirsiniz.

Gözünüzden uzak tutmak şartıyla; şakaklarınıza, ensenize, kulak arkalarına iki damla kadar lavanta yağı kullanarak yumuşak bir şekilde masaj yapın.

Bir mendile her birinden iki damla lavanta, mercanköşk ve nane yağı damlattıktan sonra mendildeki kokuyu 3 kez derin bir nefes alarak içinize çekin.

Isırgan otu kanı temizler. 1 tatlı kaşığı ısırgan otunu 1 bardak kaynamış suya koyarak bir kaç dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra suyunu süzerek elde ettiğiniz ısırgan otu çayını içebilirsiniz. Baş ağrısına faydalıdır.

Hazmı kolaylaştırıcı etkisinin yanında iyi bir baş ağrısı ilacı olan papatya çayını günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

1 çay kaşığı nane, yarım çay kaşığı biberiye ve 1 çay kaşığı kekiği 1 bardak kaynamış suya bırakıp 2-3 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz.