7 Aralık 2012 Cuma

Kuşburnunun Faydaları Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

KUŞBURNU
Latince adı, (ROSA CANINA L.) olan bu yabani meyve orman kenarlarında, çalılıklarda, çit kenarlarında ve seyrek ormanlarda yetişir. Aroması en güzel bitkilerden biridir. Kurutulmuş kuşburnu dört mevsim aktarlardan temin edilebilir. Yine kuşburnu çayı hemen hemen her markette kolaylıkla bulunabilir.
kuşburnu ve kuşburnunun faydaları, rosehip

KUŞBURNUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Kuşburnu idrar söktürür. Kanı temizler. Meyvesi ve çiçeği ilaç olarak kullanılır. Meyvelerinden ya da sadece meyve çekirdeklerinden kuşburnu çayı yapılır. Bu çayı yapmak için 15 gram meyve ya da çekirdek yarım litre su içine bırakılır. 1 Gün bekletildikten sonra bardak bardak içilir. İçeriğindeki A vitamini hücreleri yeniler ve cildin yaşlanma etkilerini geciktirir. Yine kuşburnunda bulunan E vitamini, omega-3 ve omega-6 cildi besler.

Kuşburnu çayı kum döker. Safra kesesi, böbrek ve mesane taşlarını düşürür. Kalp hastalıklarına iyi gelir. Yorgunluğu alır.

Kuşburnunu uzun zaman muhafaza edebilmek için meyveleri boyuna doğru ortadan ikiye kesiniz. Çekirdeklerini çıkarınız. Bu şekilde meyve ve çekirdekleri ayrı ayrı sıcak ve havalı bir odada kurutunuz.

İlgili aramalar: kuşburnunun faydaları nelerdir? kuşburnunun resmi, kuşburnu fotoğrafı, kuşburnu nelere iyi gelir?