6 Aralık 2012 Perşembe

Kantaron Yağının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

KANTARON

Latince adı (CENTAURIUM UMBELLATUM) dur. Çayırlarda, güneşli ormanlarda, çalılıklarda yetişir. Çok seyrek rastlanır. Bu bakımdan Avrupa'da bir çok ülkede koruma altına alınmıştır. Çok değerli bir bitki olduğu için siz de kırlarda gezerken kantarona rastlarsanız zarar vermeyiniz ve çiçeğini koparmayınız.

Kantaron öğleden sonra saat 1-2 sularında toplanır. Zira öğleden önce çok rutubetlidir. Çiçek demetinin biraz altından kesilir. Demet yapılarak ipe asılır. Bu şekilde kurumaya bırakılır.
Kantaronun çiçek ve yaprakları ilaç olarak kullanılır. İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mide yanmasını önler. Mide ağrısını dindirir. Ülsere karşı iyi gelir. Karaciğer, safra kesesi ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Boğmaca, romatizma, nikris hastalığı ve kansızlığa karşı da kullanılabilir. Kantaronun yağı da çıkartılır. Kantaron yağı da yaralara sürüldüğünde mikropları öldürür ve yaraları tez zamanda iyileştirir. Yine eziklere ve morluklara da kantaron yağı kullanılırsa iyi gelir. Cilt bakımı ve güzelliği içinde kantaron yağını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Cildinizi besler. Kanamalarda kullanıldığında kanamayı durdurucu etkisi vardır. Kan şekerini düşürür. Pişiklere kullanılabilir. Kaşıntılara sürüldüğünde o bölgeyi ferahlatır ve kaşıntıyı giderir. Ayak üşümesine karşı kekik yağı ile birlikte karıştırılıp ayaklara sürüldüğünde ayağı sıcak tutar. Tabi bunun yanısıra ayağın üstüne oturma, bacak bacak üstüne atma gibi kan dolaşımını bozacak hareketlerden kaçınmanız gerekir.

Kantaron yağının faydalarından dahili olarak (içerek) istifade edecekseniz eğer saf kantaron yağı kullanıyor iseniz günde 1 tatlı kaşığından fazla kullanmamanız gerekir. Zeytinyağı içerisine kantaron çiçeklerinin yatırılıp uzun süre bekletilmesiyle elde edilen kantaron yağından ise günde bir yemek kaşığını geçmemek gerekir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Kantaron çayı nasıl hazırlanır?

1 tatlı kaşığı kantaronu, 1 su bardağı kaynamış suya koyun ve 2-3 dakika demini almasını bekleyin. Demini aldıktan sonra süzerek günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

UYARI: Kullandıktan sonra vücudunuz alerjik bir reaksiyon verirse kullanmayı keserek derhal doktorunuza gidiniz.