13 Aralık 2012 Perşembe

Öküzgözü ve Öküzgözünün Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

ÖKÜZGÖZÜ
Latince adı, (ARNICA MONTANA L.) dir. Dağ kestanesi de denilir. Papatyaya benzeyen sarı renkli bir çiçektir. Kuru çayırlarda, yüksek dağlarda, yüksek yerlerde bulunan ovalarda ve fundalıklarda bulunur.

Öküzgözünün çiçeği, yaprağı, gövdesi ve kökü ilaç olarak kullanılır. Çiçeğinin sadece yapraklarını almak gerekir.

Daha çok haricen kullanılır. Kusturucudur. Sinir sitemini uyarıcı etkiye sahiptir. Romatizmal hastalıklarda çok iyi sonuç verir. Özellikle de nikris (gut) hastalığı, sırt ağrısı, damar tıkanması, yaralanmalardan ileri gelen yırtılma, ezilme gibi durumlarda, sportif faaliyetler sonrasında meydana gelen kazalarda, kas ezilmesi, ve sıyrılma vb. gibi durumlarda kullanılır. Çıkıklarda ve kanamalarda da öküzgözü başarıyla uygulanır.

Öküzgözü tentürü piyasadan temin edilebileceği gibi çok kolay bir şekilde evde yapılabilir.

Bir şişe içindeki 10 gram kurutulmuş öküzgözü çiçeğinin üzerine 100 gram eczaneden alınan saf alkol (70 derece) dökülür. Şişenin kapağı sıkıca kapatılır. Şişe 14 gün boyunca güneşe bırakılır. Sonra bir tülbentin üzerine dökülerek tülbent sarılıp sıkılır. Elde edilen sıvı tekrar şişeye alınarak şişenin ağzı kapatılır. Ve tekrar 10 gün müddetle güneşe konulur. Ve tekrar tülbentten geçirilir. Tentürümüz hazırdır. Sargılar için, veya yaraları yıkamak için bu tentürden 4 yemek kaşığı 1 litre kaynatılmış su içine bırakılır.

Etkilerine mutlaka şaşıracaksınız. Çünkü bu tentürle yaralar çok çabuk şifaya kavuşur. Ağrı ve sızılar yok olur. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Öküzgözü tentürü dahilen de (ağızdan) kullanılır. Tentürden 20 damla bir bardak suya damlatılır. Ve 3 saat içinde yudum yudum içilir.

Bütün bu anlattıklarımızın dışında öküzgözü ile çok güzel çay da yapılabilir. 2 Tatlı kaşığı kurutulmuş öküzgözü çiçeğinin yapraklarının üzerine 1 su bardağı kaynar su dökülür. 10 dakika demlendirilip dinlendirildikten sonra yudum yudum içilir. Bu çay iç yaralanma ve kanamalarda çok faydalı neticeler ortaya koyduğu gibi kalbi kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Ünlü Alman şair ve düşünürü GOETHE'nin kan dolaşımı ve kalp rahatsızlığı hissettiği zamanlarda öküzgözü çayı içtiğini biliyoruz.

Öküzgözü çayına; akdiken yaprağı veya çiçekleri de ilave edilirse etkisi kat kat artar. Bu şekilde elde edilen değerli çayı kalp damarlarındaki kan dolaşımını düzenler. Kalp kaslarına kuvvet verir.

Yaşlı insanlara tavsiye ediyoruz. Bu çayı devamlı içiniz. Kalbinizi kuvvetlendirsin. Sizi rahatlatsın. Sinirlerinizi yatıştırarak sizi sakinleştirsin.

İlgili aramalar: Öküzgözünün faydaları nelerdir? öküzgözü çiçeğinin yararları nelerdir? öküzgözü nelere iyi gelir?