KURU İNCİRİN FAYDALARI
Yumuşak kabuğunun içinde toz şeker taneciklerine benzeyen çekirdeği ve hafif ekşili tadıyla kurutulmuş ya da taze incir, sindirimi kolaylaştırıyor. Türkiye'de en çok bilinen incir türleri kabuğu soluk renkli "sultan inciri" ve mordan siyaha dönen rengiyle "kavak inciri" dediğimiz incir türleridir. Ancak sultan inciri kurutulmaya daha elverişli olduğu için genellikle kuru incir deyince akla ilk gelen o oluyor.Kuru incir kabızlığı önlemede ve kolesterolü dengelemede de etkili. Ayrıca bronşit, boğaz ve göğüs ağrılarına iyi geliyor ve sinir yatıştırıcı etkiye sahip. Besin değerlerine gelince; 100 gram kuru incir 217 kcal; 55.3 gram şeker ihtiva ediyor. Yani fazla tüketmeye gelmiyor. Ayrıca kuru incir protein, kalsiyum, demir, fosfor, vitamin A, B, C ve diyet lifi içeriyor.