KURU KAYISININ FAYDALARI
Kayısı deyince akla hemen Malatya geliyor. Şehir bu şöhreti fazlasıyla hak ediyor. Çünkü dünya yaş kayısı üretiminin yüzde 7-10'unu; kuru kayısı üretiminin ise yüzde 80-85'ini bu ilimiz karşılıyor. Neden Malatya diye ısrarla merak ediyorsanız hemen açıklayalım. Aslında Türkiye'de kayısı üretimi 5-6 şehirde yapılıyor fakat Malatya toprağındaki mineraller daha fazla olduğu için burada elde üretilen kayısının kalitesini arttırıyor.Kayısıyı her mevsim tüketmek, hastalıklara karşı kolay ve lezzetli bir korunma yoludur. İçindeki A Vitamini hastalıklara karşı organizmanın direncini arttırıyor, vücudu daha güçlü hale getiriyor. Sabahları 3-4 adet kuru kayısı yiyerek daha canlı bir cilde de kavuşabilirsiniz. Ayrıca kayısının kansızlığa, hazımsızlığa, kabızlığa iyi geldiği de biliniyor. Kuru kayısının faydaları diyetisyenler tarafından da iyi bir biçimde kullanılmaktadır. Diyetisyenler genellikle ara öğünler kuru kayısı gibi kurutulmuş meyveleri tavsiye etmektedir.