28 Temmuz 2015 Salı

Aloe Vera Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Aloe Vera

Sarı sabır ismiy­le da bilinen  Aloe Vera bitkisi, antibiyotik, büzücü ve pıhtılaştırıcı faktörlerin karışımı olan ve aloe vera jeli olarak isimlendiri­len  yara yileştirici bir madde ihtiva eder­.

Dahili yollar­dan kullanıldığı zaman hafif bir laksatif olarak çalıışır­­. Düzenli aralıklarla alınan bir çorba kaşığı (tercihen  aç karına) * günlük olarak toplam yarım litre* mide ülseri­nin tedavisinde yardımcı ola­bilir­­.
aloe vera nedir

Aloe Veranın Faydaları

Aloe vera jeli­nin harici kullanım alanı da oldukça fazladır­­.
* Hızlı ve etkin bir yara iyileştirici olarak iş görür, yanıkların, böcek sokmaları­nın ve zehirli sarmaşığın tedavisine destek olmakta­dır­­.  Bir yaprağı ayırın ve direkt yaralı alana uygulayın veya bir kumaş parçasını aloe vera ile ıslatın ve bağlayın­.
* Aloe vera jelleri, kremleri ve losyonları güneş yanığı sebebiy­le meydana gelen  kabarcıkları ve soyulmaları önleyebilir­­.
* Ayaklardaki nasırların ve sertleşmiş deri­nin yumuşa¬masına yardımcı ola­bilir­­.
* Yüz ve boyuna uygulandığı zaman cildi yumuşata­bilir ve yaşlılık çizgileri­ni kontrollü tuta­bilir­­.
* Hemoroitlerin ağrısını, kaşıntısını ve kanamasını hafifletebilir­­.
* Etkili bir saç kremi olarak kullanıla­bilir­­.

UYARI: Hassas bireyler­de bir merhem olarak ürtiker, kurdeşen, kaşıntı ve başka alerjik reaksiyonlara neden  ola­bilir ve eğer gebe kadınlar tarafı ile dahili yollar­dan kullanılırsa aşırı tehlikeli ola­bilir­­.