27 Temmuz 2015 Pazartesi

Kasık Mantarı Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kasık Mantarı Nedir?

Kasık mantarı, en  fazla karşılaşı­lan mantar enfeksiyonlarındandır ve Tinea Cruris olarak da bilinir­­. genel olarak erkekler­de ve adölesan çocuklar­da görülmekte­dir­­. Kasık mantarı birkaç haftalık doğru bir tedavi ile hızlı bir şekil­de iyileşir­­.
kasık mantarı nasıl geçer

Kasık Mantarı Nedir ve Nasıl Geçer?

Kasık Mantarı­nın Belirtileri

Genel­de cilt yüzeyinde kırmızı veya kahverengi tonların­da hafif kabarık lezyonlarla belirti vermekte­dir­­. Etrafın­da yama biçimin­de küçük su kabarcıkları oluşa­bilir, genel olarak kenarları daha koyu renkte ortaya doğru açılan bir renkte gözlene­bilirler­. Zaman zaman ağrı yapa­bilir­­. Kaşıntı genel olarak görülmekte­dir­­. Pullanma oluştuysa bu, kızarıklık enfeksiyonun başladığı anlamını taşır ve başka kişilere bulaştır­ma rizikosu taşımakta­dır­­.  Kaşıntı ve kaşıma ile şişlik olur akıntı ortaya çıka­bilir, bu da başka yüzeyel enfeksiyonların oluşmasına sebebiyet verebilir­­.

Kasık Mantarı­nın Tedavisi Nedir?

Başlangıç düzeyinde farkedildiği takdirde, doktor tarafı ile verilecek merhem ya da pomatla kısa süre içinde tedavi gerçekleşmektedir­­. İleriki seviyeye geçen, şiddetli ya da dirençli mantar enfeksiyonların­da doktorunuzun reçete edeceği ağızdan ilaçları başka tedaviye ilaveten  kullanmak gerekebilmekte­dir­­.

Banyodan sonra kasıkları temiz bir havlu ile kurulayın uzun süre rutubetli kalmasını engelleyin­.

Havlunuzu sizden  başkası kullanmasın­. Dar olmayan, temiz ve pamuklu iç çamaşırları kullanı­nız­. İç çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirin­.

İki hafta içerisinde eğer tedaviye rağmen  iyileşme görülmemektedirse, mutlak suretle doktorunuza görünün­.