25 Temmuz 2015 Cumartesi

Kilolu Çocuklar Nasıl Beslenmelidir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kilolu Çocuklar Nasıl Beslenmelidir?

Şişmanlamaya meyilli olan çocukların ilk önce çocuk doktoruna gösterilmesi gerekiyor­. Gerekli görüldüğü hal­de medikal tedavi uygulanma­sı gerekir­­.

Kilolu Çocuklar için Beslenme Önerileri

Çocuk beslenme­si hususun­da uzmanlaşmış bir diyetisyene danışılmalı ve onun dedikleri doğrultusun­da hareket etmek gerekir­­. Kilo alımı psikolojik bir neden  yüzün­den  gerçekleşiyorsa pedagoğa gözükülmelidir­­.

İlk yapılması lazım olan ailenin beslenme alışkanlıkları­nın gözden  geçirilişi olacaktır­­. Hazırlanacak olan program aile ve çocuğa uygun şekil­de olmalıdır­­.

obez çocuk


Zevkle uygulayabilecekleri, değişim yapabilecekleri, esnek bir program hazırlanmalıdır­­.  Besinler iyi anlatılmalı yemek seçiyorsa ilk başta bunun önüne geçilmelidir­­.

Çocukları Fiziksel Etkinliklere Sokun

Çocukları fiziksel etkinlikler içine çekip kilo vermeleri­ni sağlaya­biliriz­. Herkesin bildiği gibi çocukların ilgisi­ni çeken  en  büyük aktivite oyundur; onları futbol, basketbol, yüzme gibi hareketli sporlara çekip ilgileri­ni arttıra­bilirsiniz­. Zayıfla­mak amacıyla ilk akla gelen  yürüyüş opsiyonu çocuklar üstün­de tesirli olmaz­.

Çocukların Yeterli ve Dengeli Beslenmeleri­ni Sağlayın

Tükettiğimiz gıdaları doğru zamanda, doğru oran­da ve sağlıklı bulunanlarını seçmemiz dengeli beslenmenin ilk kuralıdır­­.

Çocukların açlığa dayanma eşiği azdır, yetişkinler kadar açlığa dayanamazlar­. Eğer belirlenmiş yemek saatleri yok ise gün ­içinde daha fazla acıkırlar ve abur cubur yemek ihtiya­cı duyarlar­. O neden­den  ötürü düzenli şekil­de öğün atlamadan yemek yemeleri gerekir­­.

Çocukların güne iyi başlamaları için mutlak suretle kahvaltı yapmaları gerekir­­. Gün içerisinde 6 öğün olmak üzere az ve sık aralıklarla beslenmeleri temeline uyulmalıdır­­.