7 Temmuz 2015 Salı

Cildi Genç Tutmanın Yolları

Sponsorlu Bağlantılar:

Cildi Genç Tutmanın Yolları

Hemen her insan pürüzsüz ve kusursuz bir cilt yapısıyla dünyaya gelir­. Bunun değeri­ni oldukça iyi bilmeliyiz ve cildimize gereksinim duyduğu gerekli bakımı ve özeni göstermeliyiz­­. Yaşantımı­zın her gününde sağlıklı, genç, pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cil­de sahip olmak için, cilt bakımına gerekli özeni göstermeliyiz­­. Doğru bir cilt bakımı uygulaması­nın öncelikli ve en  mü­him adımı cilt tipi­ni doğru analiz etmekten  geçiyor­. Cilt yapısını iyi değerlendire­bilmek amacı ile gerekli olduğu takdir­de uzmanlar­dan destek alınma­sı gerektiği­ni belirten  Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri'nde Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr­. Eylem Acar Özer, "Cilt tipinizi belirledikten son­ra cilt bakımı hususun­da yapılması gerekli en  temel işlemler; cildi iyi temizlemek, cildi nemlendirmek, cildi güneşten  ve başka çevresel faktörlerden  korumaktır­­. Her cilt tipi kendisine uygun bir temizleyici jel, temizleme sütü veya benzeri bir ürünle temizlenmelidir­­. Nemlendirme amacı ­ile kullandığımız ürünler ise cildin su gereksinimi­ni karşılar, cildi yapılandırır ve cildi korur" dedi­.

GÜNEŞİN ZARARLI ETKİLERİNDEN CİLDİNİZİ KORUYUN

Cildimize iyi bakmak amacıyla dış etkenlerle mücadele ederken  en  büyük savaşı güneşin zararlı tesirlerine karşı veriyoruz­. Cildimizi güneşin zararlı tesirlerin­den  korumak amacıyla güneş ışınların­dan korunmak, riskli saatler­de güneşlenmemek ve gün ışığı olan her saatte, cildin görünen  kısımlarına yüksek koruma faktörlü ürünler sürülüşü gerektiği­ni ifade edici Dr­. Acar sözleri­ni şöyle sürdürdü:

"Bilhassa yaz ayların­da daha fazla güneş ışınlarına maruz kalan cildimizi koruyucu giyecekler yardımı ile korurken  güneş gözlüğü, şapka, güneş şemsiyeleri gibi güneş ışınların­dan korunmamızı sağlayan aksesuarları da günlük hayatımı­zın bir parçası haline getirmemiz gerekiyor­­. Sokağa çıkmadan evvel süreceğimiz 10-15 koruma faktörlü cilt ürünleri ile cildinizi yaz-kış korumak cilt yaşlanması­nın önüne geçecektir­­. Doğru ve dengeli yiyecek maddeleri­ni içeren  bir diyet programı izlemek ve "nutirkozmetik" denilen  yiyecek desteği kullanmak cildinizi koruyacaktır­­."

CİLDİNİZ İÇİN UFAK DOKUNUŞLAR

Cildimizi dış faktörlere karşı korurken, yaptıracağımız bazı uygulamalar ile de cildimizi genç tutmak amacıyla destekleyebiliriz­. Cildimi­zin sağlıklı ve genç görüğnmesi­ni meydana getirmek amacı ile günümüz teknolojisin­den  de yardım alınabileceği­nin altını çizen  Dr­. Acar, cildi genç tutmak amacıyla yapılmakta olan uygulamaları şöyle sıraladı:

Kimyasal ve mekanik türlü tekniklerle deri­nin üst tabakası­nın soyulma­sı işlemi olan peeling ile deride mevcut olan renk düzensizlikleri­nin ve dokunun düzelmesi­nin yanı sıra ince çizgilerden  ve statik kırışıklıklar­dan da kurtula­bilirsiniz­. Cildin kalınlığını artıran, gerginleştiren  ve cildin daha sağlıklı genç bir görünüme kavuşmasına imkan veren  Dermaterapi ile kişi­nin problemine göre cil­de uygulanacak kollajen, vitamin, mineral muhteviyatlı serum ya da kişi­nin kendi kanın­dan el­de edilen  büyüme faktörleri içeren  PRP serumu biçimin­de ola­bilir­­. Bunların yanı sıra kırışıklık tedavisinde kullanılan botox ve yanak, dudak çevresi ve çene bölgelerinde mevcut olan kırışıklıkların çözümü için uygulanmakta olan dolgu maddeleri ile cildinize dıştan ufak dokunuşlar­da buluna­bilirsiniz.

İlgili aramalar: cildi genç tutmanın yolları nelerdir, cildimizin pürüzsüzlüğünü nasıl koruruz, cilt güzelliğimizi nasıl koruyabiliriz, cilt bakımı nasıl yapılır