24 Temmuz 2015 Cuma

Burun Estetiği Hakkında Bilgi

Sponsorlu Bağlantılar:

Burun Estetiği Hakkında Bilgi

Güzellik kavramı bayanlar için hep bir tabu olmuştur­. Bilhassa yüz güzelliği­ni bozan kusurlar­da kadınlar hep bir şikayet içerisinde bu soruna, türlü yöntemler aranıp durmuştur­. Arada sırada saç rengi­ni veya modeli­ni değiştirerek ve bazı zamanlar de makyaj hilelerine başvurup bu kusurları örten  kadınlar, son çare olarak da estetik ameliyatlara yönelmeyi tercih etmektedirler­.

Kadınların estetik ameliyatlar içerisinde en  çok tercih ettiği ameliyat burun estetiği veya tıptaki ismiy­le rinoplasti gelmektedir­­. İster hastalığa sebebiyetten, isterse de estetik kaygılar­dan ötürü olsun, bayanlar yüz güzelliğinde burunları için bıçak altına yatmayı her şekil­de kabul etmektedir­­. Kısacası burun yüz güzelliği­nin elzem bir öğesi olduğu hal­de aynı an­da insan sağlığı yönün­den  da oldukça mü­him görevleri olan bir organdır­­.

Peki burun estetiği olmaya karar veren  kadınların bu ameliyat ile ilgi­li bilişi lazım olan bilgiler neler? Burun estetiği tıp dilindeki adıyla rinoplasti­nin hedefi, yüzünüze en  doğ­ru burnu ortaya çıkarmaktır­­. Hastanın burun derisi­nin kalınlığı, kemik ve kıkırdak yapı­nın özellikleri, burun operasyonun­da sonuca direkt tesir edici faktörlerdendir­­. Burun derisisin kalınlığı ve yapısı da ameliyattan sonra burnun görünümünü etki­yi altına alan faktörlerdendir­­. Burun estetiği olma dan evvel doktor tarafı ile yapılanacak fiziki kontroller de o neden­den  önemlidir­­.

Burun ameliyatları uygulama evresinde zor olmayan fakat net neticeleri görmek yönün­den  zorluk yaratabilen  cerrahi işlemlerdir­­. Bun­dan dolayı ameliyatı yapan doktorların burundaki estetik ve fonksiyonelliği dengeleme­si çok önemlidir­­.

burun estetiği hakkında bilgi


Burun ameliyatını kimler yaptıra­bilir?

Burun gelişimi­nin tamamlandığı 18 yaşını doldurmuş, akıl sağlığı yerinde, cerrahi müdahale veya anesteziye engel sağlık sorunu olmayan herkes burun estetiği yaptıra­bilir­­.

Hangi Metodlar Burun Estetiğinde Uygulana­bilir?

Rinoplasti operasyonu lokal veya genel anestezi altın­da uygulanabilmesine rağmen  en  çok talep edilen  şekli genel anestezi olanıdır­­.  Açık ya da kapalı teknikle uygulana­bilir­­. Farkları açık teknikte burun delikleri­nin arasın­da bulunan columella denilen  alan­da ters V biçimin­de kesi oluşudur­. Operasyon­dan sonra hastaları en  fazla merak ettiği konu; ameliyattan sonra tampon alınırken  duyulan ağrıdır­­.  Lakin şu an­da kullanılan silikon tamponlar bu sorunu ortadan kaldırmıştır­­. Burun estetiği operasyonun­da bir başka öğrenilmek istenen  konu ise burun ucunun zaman içerisinde düşme­si ya da burun sırtın­da çökmelerin oluşmasıdır­­.  Şu an­da muteber olan teknikler yönün­den  da bu sıkıntı ortadan kalkmıştır­­.

Ameliyat sonra­sı neler yapıla­bilir?

Burun operasyonunun bitiminde, göz çevresine soğuk uygulama yapıla­bilir ve 3 ila 4 saat içinde birşeyler yemek , içmek ve yürümek olanaklı olabilmekte­dir­­. Ameliyattan 5* 7 gün geçtikten  sonra burun üstündeki plastik kalıp alınır ve ten  rengi bantlarla birkaç gün daha burun örtülür­. Ameliyattan sonra ilk 2 gün hafif morluk ve şişlik oluşa­bilir­­. 3­. günün nihayetinde bu morluklar­da azalmalar başlamaktadır­­.  Plastik kalıplar alındığında, morluk ve şişlikler hafif bir makyajla kamufle edilebilecek kadar azalmakta­dır­­.  Burnun ameliyat sonra­sı en  yeni şekli­ni alma­sı yaklaşık altı ay ile 1 yıllık bir süreci kapsar­.

Erken  iyileşmek için; ba­riz bir müddet istirahat, alkol ve sigara kullanımını kesmek, yoran ve zorlama gerektirmiş olan işlerden  uzak durmak, burnu travmadan korumak, direk güneş ışığına maruz kalma­mak ve kontrolleri ihmal etmemek de önemlidir­­.

Ameliyatsız Burun Estetiği Kimlere Uygulana­bilir?

Hemen  hemen  her estetik ameliyatın­da olduğu şekil­de burun estetiğinde de ameliyatsız uygulamar için çalışmalar yapılır­­. Günümüzde bu amaçla kişiye özel dolgu, botox ve bir­takım lazer yöntemleri uygulanır­­.

Ameliyatsız burun estetikleri genel­de burun ucunu aşağı çeken  kasların botoxla düzeltilişi ve burun sırtındaki kemerin dolgular ile doldurulma­sı metoduyla hastalara uygulanmakta olan bir yöntemdir­­.

Lazerler ise burun ucunun inceltilmesi, burun deri kalınlığı­nın azaltılışı derisi­nin kalitesi­nin arttırılışı ve burun cildindeki damarsal bozukluklar ile renk değişimlerin düzeltilmesinde uygun hasta seçimi ve doğru planlamayla çok başarılı sonuç­lar sağlayabilmektedir­­. Ameliyatsız olarak bilinmekte olan bir başka uygulama ise, esasın­da lokal aneztezi uygulama­sı ile uygulanmakta olan , kıkırdakların cerrahi teknikle diseke edildiği ve burun ucunun sırta doğru iple askılandığı kolay bir uygulamadır­­.  Bu metod burun ucunu kaldırmak amacıyla seçilmiş klinik vakalar­da uygun olabilmekte­dir­­.

İlgili aramalar: burun estetiği hakkında bilgi, rinoplasti nedir, estetik burun ameliyatları, burun estetiği fotoğrafı, burun estetiği resmi