13 Temmuz 2015 Pazartesi

Yağ Yakma Teknikleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Yağ Yakma Teknikleri

Amerika Birleşik Devletleri'nin Indiana eyaletindeki Purdue Üniversitesi’nde yürütülen  bir araştırma, gün içerisinde yağ yakma­yı hızlandırmak amacıyla uyulma­sı lazım olan 9 belli başlı yolu ortaya koydu­.

Su içmek

Bol su içmenin vücut­ta bulunan nemi koruduğu ve kuruluğu önlediği gibi metabolizmayı da düzene soktuğu bilinir­­. Zira bol su içmek, gereksiz kalori almaya gereksinimi­ni azalttığın­dan yağların daha çabuk yakılmasına yardım etmektedir­­.

Egzersiz

Vatan’daki habere göre, stres yüzün­den  yavaşlayan vücut, yağ yakmak amacıyla kafi gücü bulamadığın­dan kasları gereğince çalıştıramıyor­.

Ara öğünler

Ara öğünler­de küçük atıştırmalar, ana öğünde aşırı yemenin önüne geçerek metabolizmaya aşırı yüklenmekten  koruyor­.

D Vitamini

D vitamini­nin hastalıklara karşı etki­yi olduğu hal­de kilo vermedeki etki­yi de güçlü­. Güneş ışığın­dan faydalanarak alınan D vitamini, ekstra kaloriye karşı besle­yici özellik taşıyor­.

C Vitamini

Yağ yakmada direkt tesirli olduğu kanıtlanan C vitamini­nin günlük olarak en  az 75 miligram alınma­sı tavsiye ediliyor­. Bir greyfurt, 44 miligram Vitamin C ihtiva etmektedir­­. Lif bakımın­dan zengin Vitamin C birçoğu meyvede bulunmakta­dır­­.

Ağırlık kaldırmak

Kollara ve bacaklara ağırlık kaldırtma egzersizi, vücut­ta bulunan fazla yağı yakmaya yardım ettiği gibi vücut ısısı­nı da koruyor­.

Merdiven  kullanmak

Asansör kullanmak yerine merdiven  kullanmak, başka yağ yakma egzersizlerine göre 2 kat daha etkili­.

Gülmek

Gülmek ve kahkaha atmanın sinir sistemi­ni rahatlatan niteliği yanın­da en  az 10 kalori yakmayı sağladığı da belirtiliyor­.

Yeşil çay

Yeşil çayın, yağ çözülmesine imkan veren  karakteristiği yapılmakta olan bütün çalışmalarla onaylanıyor­. İnsülin ve glukoz oranlarını dengeleyici etki­yi yardımıy­la hem yağ emilimine katkı veriyor hem de vücut sağlığını koruyor­.

İlgili aramalar: yağ yakma teknikler, yağ yakıcı hareketler, yap yakma metodları