Toksinleri Vücuttan Atan Besinler
Mevsimlerin giderek sertleşmesiyle eller de içerisindeki nemini yitirir ve kuruyup, sertleşmeye başlamaktadır. Vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasıyla, bedene dinçlik ve sağlık geldiği gibi kilo vermek de daha basit bir hal alır. İşte sizi hastalıklardan kurtarıp zinde kalmanızı salayacak toksin attırıcı gıdalar ve onların faydaları…
Toksin Atmaya Yardımcı Besinler
Enginar: Eğer enginarı yeteri miktarda ve düzenli olrak tüketirseniz, hastalıklara karşı bedeninize kalkan görevi yapacaktır. Bağırsaklar için çok yararlı bir sebze olduğu için karaciğerin görevini hafifletiyor. Muhteviyatında mevcut olan "quersetin" ve "rutin" ismine sahip antioksidanlar da kansere karşı vücudu koruyor.
Brüksel lahanası: Brüksel lahanası, beyaz lahana, brokoli, karnıbahar aynı soydan gelen ve içerisinde yüksek lif barındıran sebzelerdendir. Bu sebeple hazmı kolaylaştırarak, bağırsak ve karaciğer sağlığını koruyorlar. Bununla birlikte bu sebzeleri tüketmek, kansere yakalanma oranınızı da yüksek miktarda düşürür.
Portakal: Vitamin C ve antioksidan kaynağı portakal, sizi hem kışın kaçınılmaz olan hastalığı gripten koruyacak hem de karaciğerinizi güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Portakal bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendirmenin haricinde kolestrolün düşmesine de yardımcı besinlerdendir.
Yumurta: Mucizevi gıdalardan olan yumurtanın faydaları say say bitmese de yumurtanın en ilginç yararlarından biri; alkol alımından sonra vücudun toparlanmasını hızlandırmasıdır. Nedeni ise alkolün metabolizmadan atılmasına imkan veren "sistain" ismine sahip aminoasit yönünden yumurtanın zengin olması.
Mercimek: Mercimek ve fasulye gibi bakliyatlar da çinko bakımından oldukça zengindir ve bağışıklık güç vermektedir. Vücuttaki bütün organlar için olumlu katkıda mevcut olan çinko yardımıyla metabolizma da daha tesirli ve düzenli çalışmakta. Kan yapıcı etkisiyle vücudun dolaşım sistemi için de oldukça faydalı.
Yulaf: Sağlığınıza uzun vadede yarar meydana getirmek amacı ile günlğk kahvaltınıza yulaf eklemeyi boşlamayın. Yulaf, hem kolestrolü düşürüyor hem de kolon ve meme kanserini önleyici rol oynuyor. Üstelik düzenli şekilde tüketildiği zaman bağırsakların düzenli çalışmasına imkan vermektedir.