21 Temmuz 2015 Salı

Toksinleri Vücuttan Atan Besinler

Sponsorlu Bağlantılar:

Toksinleri Vücuttan Atan Besinler

Mevsimlerin giderek sertleşmesiyle eller de içerisindeki nemi­ni yitirir ve kuruyup, sertleşmeye başlamaktadır­­.  Vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasıyla, bedene dinçlik ve sağlık geldiği gibi kilo vermek de daha ba­sit bir hal alır­­. İşte sizi hastalıklar­dan kurtarıp zinde kalmanızı salayacak toksin attırıcı gıdalar ve onların faydaları…

Toksin Atmaya Yardımcı Besinler

Enginar: Eğer enginarı yeteri miktar­da ve düzenli olrak tüketirseniz, hastalıklara karşı bedeninize kalkan görevi yapacaktır­­. Bağırsaklar için çok yararlı bir sebze olduğu için karaciğerin görevi­ni hafifletiyor­. Muhteviyatın­da mevcut olan "quersetin" ve "rutin" ismine sahip antioksidanlar da kansere karşı vücudu koruyor­.

Brüksel lahanası: Brüksel lahanası, beyaz lahana, brokoli, karnıbahar aynı soydan gelen  ve içerisinde yüksek lif barındıran sebzelerdendir­­. Bu sebeple hazmı kolaylaştırarak, bağırsak ve karaciğer sağlığını koruyorlar­. Bununla birlik­te bu sebzeleri tüketmek, kansere yakalanma oranınızı da yüksek miktar­da düşürür­.
toksin attıran besinler

Portakal: Vitamin C ve antioksidan kaynağı portakal, sizi hem kışın kaçınılmaz olan hastalığı gripten  koruyacak hem de karaciğerinizi güçlendirmeye yardımcı olacaktır­­. Portakal bunun yanın­da bağışıklık sistemi­ni güçlendirmenin hari­cinde kolestrolün düşmesine de yardımcı besinlerdendir­­.

Yumurta: Mucizevi gıdalar­dan olan yumurtanın faydaları say say bit­mese de yumurtanın en  ilginç yararların­dan biri; alkol alımın­dan sonra vücudun toparlanmasını hızlandırmasıdır­­.  Nedeni i­se alkolün metabolizmadan atılmasına imkan veren  "sistain" ismine sahip aminoasit yönün­den  yumurtanın zengin olması­.

Mercimek: Mercimek ve fasulye gibi bakliyatlar da çinko bakımın­dan oldukça zengindir ve bağışıklık güç vermekte­dir­­. Vücuttaki bütün organlar için olumlu katkıda mevcut olan çinko yardımıy­la metabolizma da daha tesirli ve düzenli çalışmakta­. Kan yapıcı etkisiyle vücudun dolaşım sistemi için de oldukça faydalı­.

Yulaf: Sağlığınıza uzun vadede yarar meydana getirmek amacı ile günlğk kahvaltınıza yulaf eklemeyi boşlamayın­. Yulaf, hem kolestrolü düşürüyor hem de kolon ve meme kanseri­ni önleyici rol oynuyor­. Üstelik düzenli şekil­de tüketildiği zaman bağırsakların düzenli çalışmasına imkan vermekte­dir­­.