22 Temmuz 2015 Çarşamba

Nargile Mi Daha Zararlı, Sigara Mı?

Sponsorlu Bağlantılar:

Nargile Mi Daha Zararlı, Sigara Mı?

Amasya Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yapan Dr. Öner Nergiz, nargilenin en az 50 sigaraya bedel bir madde olduğunu söyledi.

Nargile Birçok Hastalığa Zemin Hazırlayarak Sağlığı Tehdit Ediyor

Son yıllarda nargile kullanımı­nın artması­nın en  mü­him ne­denlerin­den  biri­nin nargilenin sigara kadar sağlığa zararı bulunmadığı düşüncesi olduğunu dile getiren  Dr. Öner Nergiz, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Sigara gibi ham maddesi tütün olan nargile, sigaranın bütün zararlarını bünyesinde taşıdığı gibi sağlık açısından sigaran bile daha fazla risk taşımakta­dır­­.  Bilhassa ağız kanseri, gırtlak kanseri, akciğer kanseri başta gelmek üzere solunum yolu hastalıkları, damar tıkanıklıkları gibi hastalıklara yol açtığı gibi hijyen  kurallarına dikkat edilmediği zaman tüberküloz, hepatit gibi bulaşıcı tehlikeli hastalıklara davetiye çıkarmaktadır dedi­. Elma, kakao, çilek gibi aromalarıyla zararsızmış gibi bize aksedilen nargile esasında sigaradan daha fazla zararlıdır.

İlgili aramalar: nargile mi daha zararlı sigara mı, nargilenin zararı var mı, nargile zararlı mıdır, nargile içmek zararlı mı