21 Temmuz 2015 Salı

Göbek Yapan Şeyler

Sponsorlu Bağlantılar:

Göbek Yapan Şeyler

Göbeğinizdeki yağlanmadan şikayetçi misiniz? İşte göbekte yağlanmaya neden  olan alışkanlıklar­.

Göbek Yapan Alışkanlıklarımız

Gün içinde belli aralıklarla gazlı içecek tüketmek, haftada bir kere tüketenlere oranla bel bölgesinde iki kat çok genişletiyor­. Tatlandırıcılı bulunanları da tercih etmek bir çözüm değil, çünkü tatlandırılılı içecekler de daha çabuk acıkmanıza ve daha sık yemek yemenize neden  olmakta­dır­­.

Yapılan hatalı alışkanlıklar­dan biri de, yemek yerken  geniş tabaklar kullanmaktır­­. Tabağınız ne kadar büyük olursa, koyacak olduğunuz yemekler küçük görüneceğin­den  size daha fazla yemek koyma isteği verir ve yediğiniz yemek miktarını arttırmaktadır­­.  Yeme isteğinizi arttıran bu zinciri kırmak amacıyla daha ufak tabakları tercih edin­.
göbek yapan alışkanlıklar

Vücut, uyku esnasın­da kalori harcayarak yediklerimizi sindirir­­. Lakin gece geç saatte yemek yeip daha son­ra uyuduğunuzda vücudunuz bu işlevi­ni yapmakta zorlanıyor ve bu da göbek bölgenizde yağlanmaya neden  olmakta­dır­­.  Bununla birlik­te yemek yedikten  hemen  sonra uyumak hazımsızlık ve asit reflüsünün de sebep­lerin­den  biri­.

Yağlı yiyeceklerin geneli kilo artmasına neden  olmaz­. Bilhassa tekli doymuş yağlar vücut için gerekli ve yararlıdır­­.  Avokado, zeytin yağı ve çekirdekler, karın bölgesinde biriken  yağı eritmekte oldukça işe yarıyor­. Gün içerisinde ne kadar şeker tüketirseniz, vücudunuzdaki yağlanma da o kadar fazla olmakta­dır­­.

Düzensiz uyku da göbek yağlanması­nın sebep­lerin­den  bir tanesidir­­. Gece uykularınızı düzenleyerek stres hormonunuzu da kontrol altına ala­bilirsiniz­. Uykunuz düzene girdiğinde ve kortizol seviyeniz normale ulaştığında, iştahınızı kontrol altına alan leptin hormonunu salgılamaya başlayacaksınız­.