Hazır Noodle'ın Zararları
Uzakdoğu mutfağının vazgeçilmezi olan erişte benzeri ‘noodle’ üstünde araştırma yapan bilim adamları, hazır noodle severleri uyardı. Son senelerin en popüler lezzetlerinden noodle’ı hazır tüketen kadınlar; kalp hastalıkları, felç ve diyabet gibi problemlerle karşılaşabilir.
Hazır Noodle Kadınlarda Kalp ve Şeker Hastalıklarına Yakalanma Riskini Arttırıyor
ABD’deki Baylor ve Harvard Üniversitesi’nden bilim insanları, noodle’ın en çok tüketildiği ülkelerden bir tanesi olan Güney Kore’de 11 bin kişiyi inceledi. Araştırmaya göre, haftada 2 kez hazır noodle yediğini söyleyen kadınların metabolik sendroma yakalanma riski, başka deneklerin tam iki katı daha çok.
Metabolik sendroma yakalananların vücutları enerji kontrolünü sağlayamıyor, dolayısıyla kişide yüksek tansiyon, kolesterol yüksekliği gibi haller baş gösterir. Bu sorunlar da şeker hastalığı ve kalp hastalıklarını tetikliyor. Uzmanlar, spor yapan veya dengeli beslenen kadınların bile haftada 2 kereden fazla hazır noodle tüketmemesi gerektiği hususunda uyarıyor. Çünkü hazır besinlerin raf ömrünü uzatmak amacıyla bir çok firma şeker, tuz ve kimyasal bileşenler kullanıyor.