22 Temmuz 2015 Çarşamba

Hazır Noodle'ın Zararları

Sponsorlu Bağlantılar:

Hazır Noodle'ın Zararları

Uzakdoğu mutfağı­nın vazgeçilmezi olan erişte benzeri ‘noodle’ üstün­de araştır­ma yapan bilim adamları, hazır noodle severleri uyardı­. Son senelerin en  popüler lezzetlerin­den  noodle’ı hazır tüketen  kadınlar; kalp hastalıkları, felç ve diyabet gibi problemlerle karşılaşa­bilir­­.

Hazır Noodle Kadınlar­da Kalp ve Şeker Hastalıklarına Yakalanma Riski­ni Arttırıyor

ABD’deki Baylor ve Harvard Üniversitesi’n­den  bilim insanları, noodle’ın en  çok tüketildiği ülkelerden  bir tanesi ­ olan Güney Kore’de 11 bin kişiyi inceledi­. Araştırmaya göre, haftada 2 kez hazır noodle yediği­ni söyleyen  kadınların metabolik sendroma yakalanma riski, başka deneklerin tam iki katı daha çok­.

Metabolik sendroma yakalananların vücutları enerji kontrolünü sağlayamıyor, dolayısıyla kişide yüksek tansiyon, kolesterol yüksek­liği gibi hal­ler baş gösterir­­. Bu sorunlar da şeker hastalığı ve kalp hastalıklarını tetikliyor­. Uzmanlar, spor yapan veya dengeli beslenen  kadınların bile haftada 2 kereden  fazla hazır noodle tüketmeme­si gerektiği hususun­da uyarıyor­. Çün­kü hazır besin­lerin raf ömrünü uzatmak amacıyla bir çok firma şeker, tuz ve kimyasal bileşenler kullanıyor­.