21 Temmuz 2015 Salı

Neden Kilo Veremiyorum?

Sponsorlu Bağlantılar:

NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

Düzenli beslenerek egzersiz yapmanıza rağmen  ha­len  kilo verememekten  mi şikayetçisiniz? İşte kilo verememeni­zin sebep­leri.

Kilo Verememenin Nedenleri

Suyu ihmal etmek: Vücudunuzu nemlendirmenin yanın­da düzenli şekil­de su içmek, gıdaların parçalanıp sindirilmesine ve kilo kaybına da yardımcı olmakta­dır­­.  Bilhassa yemekler den  evvel içecek olduğunuz bir bardak su, midede doyum hissi sağlayarak daha az yemek ile doymanızı kolaylaştıracaktır­­.

Bütün gıda grupların­dan yememek: Bütün gıda grupların­dan yeteri ka­dar tüketmemek, yemeyi kestiğiniz gıdalara daha fazla istek duymanıza ve beslenme yetersizliğine sebep olmakta­dır­­.  Karbonhidratları tüketmeyi kesmektense kepekli tahıllara odaklanmanız daha doğru olmakta­dır­­.

Yeterince yürümemek: Günlük 15 dakika tempolu yürüyüş sağlık amaç­lı kafi görünse de size planlamış olduğunuz kadar ağırlık kaybı sağlamaya­bilir­­. Kilo vere­bilmek amacı ile günlük en  az 30 dakika tempolu şekil­de yürümeniz gerekir­­.

Aç karnına egzersiz yapmak: Aç karnına egzersiz yapmak, kalori yakımını yağ yerine kastan sağlar­. Bu durumla karşılaşma­mak amacıyla hafif gıdalar tüketebilir ve bu sayede kas kaybını­zın önüne geçmiş olursunuz­.

Spor­dan sonra fazla atıştırmak: Spor­dan sonra tüketecek olduğunuz atıştırmalıklar da, kilo vermenizde oldukça mü­him bir yere sahip­. Normal öğün saatiniz değilse, spor­dan sonra yiyecek olduğunuz atıştırmalığın 150 kalori dolayın­da olmasına dikkat edin­.

Yalnız­ca kardiyo yapmak: Kilo vermek amacı ile yalnız­ca kardiyo yapmak kafi olmaz­. Ağırlık çalışmak da kilo vermenizi sağlayacaktır­­. Ağırlık çalışarak kaslarınızı güçlendirebilir ve metabolizmanızı hızlandıra­bilirsiniz­.

Yeteri kadar yememek: "Sonrasın­da yemek yerim" diyerek kendinizi aç bırakmayın­. Bu durum kalori almamanızı sağlar fakat metabolizmanı­zın dengesi­ni bozarak başka öğünler­de daha fazla yemek yemenize neden  olmakta­dır­­.

Ayakta yemek yemek: Buzdolabı­nın veya mutfak tezgahı­nın önünde durup bir şeyler yemek zaman­dan kazanç gibi görüle­bilir, lakin farkına varmadan fazla yemenize sebep olmakta­dır­­.

İlgili aramalar: neden kilo veremiyorum, kilo verememenin nedenleri nelerdir, neden zayıflayamıyorum