13 Temmuz 2015 Pazartesi

Zayıf Görünmek İçin Neler Yapabiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar:

Zayıf Görünmek İçin Neler Yapabiliriz?

Giydiğiniz kıyafet, taktığınız aksesuar, giydiğiniz ayakkabı hatta saçınız ve duruşunuz zayıf görünmek amacı ile size birçok seçenek sunar, ama en  mü­him altın kural dikkati sorunlu bölgelerden  uzaklaştırmaktır­­. Örneğin, alt bedeninizde kilo sorunu var ­ise dikkatleri üst bedene çekecek aksesuar ve renk seçimi yapmak doğru olacaktır­­.

Zayıf görünmenin sırları nelerdir?

Anvelop elbiseler bir kadın için olmazsa olmazlardandır­­.  Modası geçmeyen  Anvelop elbiseler V biçimin­de durduğu için görsel illüzyon yaratarak sizi olduğunuzdan daha ince göstermekte­dir­­.

A kesim etekler de kalça genişliği­ni gizlemek amacı ile gardıroplar­da olma­sı lazım olan parçalardandır­­.  Bele oturan A kesim etekler, beli ince gösterip kalçayı da başarıyla gizler­.

En bilinen  kurallar­dan bir tane­si de çizgili kıyafetlerden uzak durmak! Evet çizgilerden  uzak durmak gerekiyor ama bu kural yalnız­ca enine çizgili desenler için geçerlidir­­. Boyuna çizgiler vücudu her zaman daha uzun ve ince göstermekte­dir­­.

Peplum elbise ve üstler de zayıf gösteren  giyeceklerdendir­­. Üst bölümü vücudu saran, bel ve bacak bölgelerinde genişleyen  Peplum giysiler vücudu toparlayarak daha ince görünüm sunar­.

Pantolon paçalarını uzun tutarak da zayıf görünüm el­de edebilirsiniz­. Uzun ve bol paçalı pantolonlarınızı da yüksek topuklu ayakkabılarla tamamlayarak daha uzun boylu ve ince görünebilirsiniz­.

Doğru bedende giyinmekte bir başka mü­him noktadır­­.  Kendi bedeninizden  büyük veya küçük giysileri tercih etmeyin çünkü büyük giysiler sizi daha kısa ve kilolu göstermekte­dir­­. Aynı şekil­de küçük giysiler­de dikkati sorunlu bölgelere çekip sizi daha kilolu göstermekte­dir­­. Her zaman rahat olduğunuz ve doğru bedeninizde olan giyecekleri tercih etmeniz gerekir­­.

Robadan kesim elbise ve üstler de zayıf görünmek amacı ile seçilen  giysilerdendir­­. Robadan kesim, göğüs altın­dan başlayıp bollaştığı için karnınızı, belinizi ve kalçanızı iyi bir şekil­de gizler­.

Tek renk giyinmek de zayıf gösteren  bir alternatiftir­­. Koyu kahve, lacivert ve siyah tonları sorunlu bölgelere dikkat çekmeyerek daha ince görünmeyi sağlar­. Fakat elbet­te ki zayıf görünmek amacı ile de bütünüy­le karalara bürünmemek gerekir­­. Tek renk giyinmek istediğinizde, dikkat çekmek istediğiniz alanı eğlenceli aksesuarlarla giyecekinize ayrıntı katarak stilinizi tamamlaya­bilirsiniz­.

Ayakkabılar da ince görünmek amacı ile mü­him detaylardandır­­.  Özellikle; babet, sandalet, ufak topuklar, küt burun ayakkabılar­dan uzak durmalı ve bunun yerine yüksek kalın topuklu ayakkabıları tercih etmeniz gerekir­­.

Yüksek bel pantolon ve etekler de bel hattını yeniden  çizdiği için olduğunuzdan daha ince göstermekte­dir­­. Bilhassa bel ve karın bölgesi­ni ince göstermek istediğinizde yüksek bel pantolon ve etekleri tercih etmeniz gerekir­­. Bu kombinasyonunuzu da yüksek topuklu ayakkabılarla tamamlar iseniz daha iyi bir sonuç el­de edebilirsiniz­.

Giysilerini­zin yanı sıra duruşunuzda ince görünmek amacı ile mü­him etkenlerdendir­­. Dik durarak bedenini­zin formunu daha iyi gösterebilir ve giydiklerinizi de en  iyi şekil­de taşıya­bilirsiniz­.

İç çamaşırı seçiminizi de özenle yaparak vücut hatlarınızı toparlaya­bilirsiniz­. Üst bedeninizde fazlalık varsa, toparlayıcı sütyenleri tercih edebilirsiniz­. Aynı şekil­de alt beden  için de toparlayıcı ve likralı kumaşları seçmeniz gerekir­­.

Çorap ve korseler de yine sorunlu bölgeleri formdaymış gibi gösterecek ayrıntılardandır­­.  Opak ve koyu tonlar­da çoraplarla bacaklarınızı olduğu için daha ince gösterebilirsiniz­. Korseler de yine zayıf görünmek amacı ile sıkça kullanılır ama burada dikkat etmeniz lazım olan nokta hareketinizi kısıtlamayan korseleri seçmeye özen  göstermektir­­.

Çanta ve kemer gibi aksesuarlar da size ince görünmek amacı ile alternatif suna­bilir­­. Ufak çantalar yerine orta boylar­da çantaları tercih etmeniz gerekir­­. Kemerleri de tam karnımızdan sıkmak yerine, göğüsün birazcık altın­dan takarak Robadan kesim yarata­bilir ve belinizi olduğu için ince gösterebilirsiniz­.

Saçlarını­zın da zayıf görünmek amacı ile mü­him olduğunu unutmayın­. Yukarıdan toplanmış bir atkuyruğu ile bilhassa üst bedeninizi daha ince gösterebilirsiniz­.

Zayıf görünmek amacı ile giyeceklerle yapabileceklerimiz bir yana, sağlıklı yaşamı benimsemek en  mü­him karar olacaktır­­. Sağlıklı beslenerek, bol su tüketerek ve düzenli egzersizler yaparak kısa zaman ­ la sağlıklı bir bedene sahip ola­bilirsiniz­. Bununla birlik­te, kendine güvenmek bir kadı­nın en  güzel giyecekidir­­. Dik durun ve güzel bir kadın olduğunuzu kendinize hatırlatmayı unutmayın­.

Yazar: Merve Özkaynak

İlgili aramalar: zayıf görünmek için neler yapabiliriz, zayıf görünmenin sırları nelerdir, nasıl zayıf görünürüz