31 Temmuz 2015 Cuma

Aromaterapi ve Esansiyel Yağlar

Sponsorlu Bağlantılar:

Aromaterapi ve Esansiyel Yağlar

Aromaterapi; bitkilerden  el­de edilen  esansiyel yağların ve bir­takım hayvan özleri­nin psikolojik ve fiziksel iyilik için kullanılmasıdır­­.  Zihni, bedeni, zevki ve iyileşmeyi birleştiren  holistik bir uygulamadır ve en  ufak fiziksel sorunlar­dan hemen  hemen  öldürücü hastalıklara kadar değişen  sorun­ların tedavisi için dünyada yüzyıllar boyunca kullanılmıştır­­.Aromaterapi ve Esansiyel Yağlar

Aromaterapistlerin bitkilerin farklı parçalarını kullanmalarına rağmen  (yapraklar, çiçek petalleıi, kabuk, kökler), tedaviler­de kullanılanlar bu parçalar­dan el­de edilen  yüksek konsantrasyonlar olan esansiyel yağlardır­­.  Bu yağlar kuvvetli vitaminler ve enzimler içerirler ve aşırı konsantre olmaların­dan dola­yı ufak dozlar­da kullanılırlar, en  iyi netice­si sulandırıldıkların­da verirler­. Bir nemlendiricide veya banyo suyun­da sulandırıla­bilirler, bir şişeden  soluk yolu i­le içe

Bazı Tentürler ve Bitkileri

Beyin uyarıcı tentürler: Ginkgo biloba, gotu kola, mübarek dikeni (blessed thistle), sibirya ginsengi­.

Teskin e­den  tentürler: Kedi nanesi, karakafes otu, papatya, mürver ağacı, akşam çiçeği, çördük otu, yasemin çiçeği, melisa, ardıç meyvesi, sığır kuyruğu, çarkıfelek çiçeği, gül çiçeği, karaağaç, mineçiçeği, menekşe­.

Arındırıcı tentürler: Dulavrat otu kökü, akdiken, hindiba kökü, chaparral yaprağı, ısırgan otu, meryemana dikeni, zencefil kökü­.

Genel tonik tentürleri: Böğürtlen  yaprakları, karakafes otu, ginseng, hindiba, yasemin çiçeği, ısırgan otu, pattchouli, ahududu yaprağı­.

Uyarıcı tentürler: Fesleğen, defne, aynısefa, limonotu, rezene, nane, biberiye, lavanta, yalancı melissa, adaçayı, zaferotu, kekik­.

Kaslar ve eklemler için tentürler: Defne, ardıç meyvesi, güveyiotu, miskotu, adaçayı­.

İlgili aramalar: aromaterapi, aromaterapi nedir, esansiyel yağlar nelerdir