Aromaterapi ve Esansiyel Yağlar
Aromaterapi; bitkilerden elde edilen esansiyel yağların ve birtakım hayvan özlerinin psikolojik ve fiziksel iyilik için kullanılmasıdır. Zihni, bedeni, zevki ve iyileşmeyi birleştiren holistik bir uygulamadır ve en ufak fiziksel sorunlardan hemen hemen öldürücü hastalıklara kadar değişen sorunların tedavisi için dünyada yüzyıllar boyunca kullanılmıştır.Aromaterapi ve Esansiyel Yağlar
Aromaterapistlerin bitkilerin farklı parçalarını kullanmalarına rağmen (yapraklar, çiçek petalleıi, kabuk, kökler), tedavilerde kullanılanlar bu parçalardan elde edilen yüksek konsantrasyonlar olan esansiyel yağlardır. Bu yağlar kuvvetli vitaminler ve enzimler içerirler ve aşırı konsantre olmalarından dolayı ufak dozlarda kullanılırlar, en iyi neticesi sulandırıldıklarında verirler. Bir nemlendiricide veya banyo suyunda sulandırılabilirler, bir şişeden soluk yolu ile içe
Bazı Tentürler ve Bitkileri
Beyin uyarıcı tentürler: Ginkgo biloba, gotu kola, mübarek dikeni (blessed thistle), sibirya ginsengi.
Teskin eden tentürler: Kedi nanesi, karakafes otu, papatya, mürver ağacı, akşam çiçeği, çördük otu, yasemin çiçeği, melisa, ardıç meyvesi, sığır kuyruğu, çarkıfelek çiçeği, gül çiçeği, karaağaç, mineçiçeği, menekşe.
Arındırıcı tentürler: Dulavrat otu kökü, akdiken, hindiba kökü, chaparral yaprağı, ısırgan otu, meryemana dikeni, zencefil kökü.
Genel tonik tentürleri: Böğürtlen yaprakları, karakafes otu, ginseng, hindiba, yasemin çiçeği, ısırgan otu, pattchouli, ahududu yaprağı.
Uyarıcı tentürler: Fesleğen, defne, aynısefa, limonotu, rezene, nane, biberiye, lavanta, yalancı melissa, adaçayı, zaferotu, kekik.
Kaslar ve eklemler için tentürler: Defne, ardıç meyvesi, güveyiotu, miskotu, adaçayı.
İlgili aramalar: aromaterapi, aromaterapi nedir, esansiyel yağlar nelerdir