28 Temmuz 2015 Salı

Glisin Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Glisin Nedir?

Kimi zaman aminoasitlerin en  basiti olarak söz edilmesine rağmen, glisin (glycine) dikkate değer faydalar göstermiştir­­. Düşük hipofiz işlevi­nin tedavisine yardımcı olduğu bulun­muştur ve ayrıca bedene tamamlayıcı kreatin tedarik etti­ğin­den  (kas fonksiyonu için temel) ilerleyen  adale erimesi­nin te­davisinde tesirli olduğu keşfedilmiştir­­. Şaşırtıcı bir şekil­de bu aminoasitten  fazlaca miktar­da almak bitkinliğe yol açar, uy­gun miktarlar­da alım ise daha fazla enerji üretir­­.

Glisin santral sinir sistemi­nin fonksiyonu için gereklidir, manik depresyon ve hiperaktivitenin tedavisinde kullanılır ve sara nöbetleri­ni önlemeye yardımcı ola­bilir­­.

Besinler üstün­de uzman olan birçok doktor hipoglise­mi­nin tedavisinde şu an­da glisin kullanmaktadır­­.  (Glisin; glikojeni* daha sonra kana glükoz olarak salman* hareke­te geçiren  glukagonun saliminim stimüle eder­.)

Ek olarak midevi hiperasitliğin (birçok ınidevi asit önle­yici ilaca dahil edilmiştir) tedavisinde etkindir­­. Bazı, öncelikli olarak de itici vücut ve ağız kokusu neticesi­ni veren  lösin (Ieuci* ne) dengesizliği­nin neden  olduğu asidemi tipleri­nin (kan­da düşük PH) (eskiden  sadece diyetsel lösin kısıtlama­sı ile te­davi edilen  bir hastalıktı) tedavisinde kullanılıyor­.