25 Temmuz 2015 Cumartesi

Lazer Epilasyon Nasıl Oluyor?

Sponsorlu Bağlantılar:

Lazer Epilasyon Nasıl Oluyor?

İstenmeyen  tüyler kadınlaröncelikli olmak üzere hepimi­zin sorunu­. Bu soruna kökten  bir çözüm getiren  lazer epilasyonlarla ilgili öğrenilmek istenen  her şeyi bu yazıda bula­bilirsiniz­.

Lazer Epilasyon İstenmeyen  Tüyleri Nasıl Yok Eder?

Lazer ile kıl köklerindeki hücreler yakılarak hasara uğratılır­­. Kıl kökü tarafı ile emilen  enerji ısıya dönüşerek kılın kök hücresi­ni tekrar büyüyemeyecek şekil­de tahrip eder­. Kısa süreli uygulanmakta olan bu ışınlar, cilt hücrelerine zarar vermeyecek şekil­de aşıp kıl kökündeki renk pigmentleri tarafı ile emilir­­. Lazer epilasyonu, kıl köklerindeki hücreler­de kıl gelişimi­ni geciktirerek, kılların daha ince ve inerek çıkı­şına imkan vermekte­dir­­.

Lazer epilasyon hangi bölgeler için uygundur?

Göz ve göz kapaklarını korumak koşuluyla vücudun bütün bölgelerinde uygulana­bilir­­.

Lazer Epilasyonda En İyi Sonuç İçin Kaç Seans Uygulanmalıdır?

laser epilasyon, laser epilation


Vücut­ta bulunmakta olan kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücut­ta farklı olaca­ğı için kesin bir seans sayısı vermek doğru olmaz­. Lazer epilasyon uygulamasın­da cilt tipine göre doz ayarlanır ­. Böylelikle kıl köklerine etki edecek ama cil­de zarar vermeyecek güçte çalışılarak en  kısa zaman­da tedavi­nin bitirilişi amaçlanır­­. Kıl meydana gelmesinde gerekli olgunlaşma safhası­nın tamamlama­sı beklenmelidir­­. Vücut bölgeleri için ortalama olarak 5* 8 seans, yüz bölgesindeki daha ince kıllar için ortalama olarak 6* 12 seans gerekli olacaktır­­.

Seanslar Arası Süre Ne Kadar?

Seans aralıkları yüz bölgesi için 4 haftada 1, vücut bölgesi için 6* 8 haftada bir tekrarlanmaktadır­­.  Kıl kökleri her seanstan sonra zayıflayacağı için seans arası bu süreç uzamaktadır­­. 

Lazer Epilasyonun Zararı ya da Yan Etkisi Var mıdır?

Lazer iyonize olmayan enerjidir­­. Doğru kişiler tarafı ile uygulandığı zaman herhangi bir kalıcı yan tesirden  söz edilemez­.

Uygulanmama­sı Gereken  Durumlar

Kılları gri veya beyazlaşmış, bronz tenli, daha önce yakın bir zaman­da lazer epilasyon uygulamış, tetrasiklin ya da izotretinoin gibi ışığa karşı hassaslaştıran ilaç kullananlara deri tipi V ve VI bulunanlara lazer epilasyonu uygulanmamalıdır­­.

İlgili aramalar: lazer epilasyon nasıl oluyor, lazer nasıl olur, lazer epilasyon nasıl yapılıyor