31 Temmuz 2015 Cuma

Mutfağımızda Hangi Yağı Kullanmalıyız

Sponsorlu Bağlantılar:

Mutfağımızda Hangi Yağı Kullanmalıyız

Hangi yağların sizin için iyi olduğunu öğrenmek istiyorsanız işte size sağ­lıklı kısa bir liste:

Hodan yağı (Borage oil) GLA içerir (gamma-linolenik asit); mafsal iltihabının ağrısını ve iltihabını azaltmada yardımcıdır; böbreküstü bezlerini kuvvetlendirir; kadınların regl periyotlarını düzenlemeye ve öncesi semptonları azaltmaya yardımcı olabilir.Mutfağımızda Hangi Yağları Kullanmalıyız?

Kanola yağı İyi kolesterol seviyesini yükselten ve kalp hastalığı riskini azaltan harika bir tekli doymamış yağ kaynağıdır.

Çuhaçiçeği yağı (Evening primrose oil) GLA içeren bir başka esansiyel yağ asidi; regl dönemi öncesi semp­tomlarının tedavisine yardımcı hormon benzeri bileşen­lere dönüşür, sağlıklı cilt sağlar, kolesterolü düşürür ve yüksek tansiyonu kontrol eder.

Ketentohumu yağı En iyi omega-3 yağ asidi kaynakların­dan biridir; kanserli tümörlerin büyümesini engelleyebi­lir; iltihaplanmayı azaltır; hormon seviyelerinin normal­leştirilmesine yardımcı olur.

Zeytinyağı İyi kolesterol seviyelerini yükselten tekli doy­mamış yağ oranı bakımından yüksektir; kalp hastalığı riskini düşürür. (Eğer yemekte kullanıyorsanız ekstra virgin soğuk presli olana bakınız.)

Kabak çekirdeği yağı Omega-3 ve omega-6 esansiyel yağ asitleri yönünden yüksektir; sindirime ve dolaşıma yardımcı olur, hamile ve emziren kadınlar için iyidir.

İlgili aramalar: mutfakta hangi yağı kullanmalıyız