10 Temmuz 2015 Cuma

Göbek Nasıl Eritilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göbek Nasıl Eritilir?

Peki, bu iş için nasıl bir yol uygulamalıyız ki kışın yaptığımız göbeği yazın geçişine fırsat vermeden  eritelim? İşte uzmanlar­dan fazla kiloları atarak göbek eritmek amacı ile mü­him öneriler…

Yaz tatili sürecine girdiğimiz şu günler­de birçoğumuzu fazla kilolar­dan kurtulmak ve kışın depoladığımız yağları eritmek amacı ile diyet yapma telaşı sarmıştır­­.

Beslenme, Diyet ve Akupunktur Uzmanı olan Dr­. Murat Topoğlu yaza girerken  zayıflama önerileri­ni verdi­. Dr­. Topoğlu şöyle konuştu:

"Yaz aylarına girerken  önereceğim bir şey var o da bolca su içmek­. Günde 3 litrenin altın­da su içmemeniz gerekir­­. Tansiyon düşüklüğü yaşayanların da günde 2 şişe maden  suyu içmeli­. Haftanın 3 ila 4 günü de ekstradan birer saat yürüyüş yapılmalıdır­­.  Bunun hari­cinde vücut kilo veriyor­. Zaman zaman kilo vermemiz dura­bilir­­. Kadınlar­da adet süreci boyunca durma­sı normaldir­­. Adet bittikten  2 gün sonra tartılmalıdır­­.  Kilomuz bazı zamanlar iki hafta da durgunluk gösterebilir­­. Devam etmek lazım diyete­. "Bütün hafta diyet yaptım, kilo aldım" demeden  diyete devam etmek gerek­.

Bu işin mü­him tarafların­dan bir tane­si de verdiğimiz kiloyu korumak­. Onun için de mutlak suretle koruyucu beslenme şekli­ni devam ettirmemiz gerekir­­. Öğlen  bir tabak yemek, akşam bir tabak yemek yiyorsunuz­. Günde üç dilim ekmek tüketiyorsunuz­. Haftada iki kez sütlü tatlı yiyorsunuz­. Bu biçimde verdiğiniz kiloyu geri almazsınız­.

Haftada iki top dondurma da tükete­bilirsiniz­. Haftada iki kadeh alkol tüketiyorsanız sorun yok ama daha fazlaysa, o alkol kadar zeytinyağı tüketiyor gibi olursunuz­.

Zeytinyağı­nın 100 gramın­da 900 kalori bulunmakta­. 4 kadeh alkol­de 1800 kalori bulunmakta­. 1800 kalori bütün gün gereksiniminiz olan kaloridir­­. Bir şey yemeseniz de kilo almaya devam edersiniz­.

Haftada bir iki kadehle kalıyorsanız sorun değil ama artıyorsa sorun­. Kolalı içecekler iştah artırıyor, kilo aldırıyor­. Şekerli gazlı bir su­. Doğal sıkma meyve sularını tavsiye ediyoruz­."

Göbek nasıl erir?

Dr­. Topoğlu şöyle devam etti: "Göbek eritmeyle ilgili, mekik hareketleri­ni tavsiye etmiyoruz­. Bol yürüyüş yaparlarsa göbek kendi kendi­ne erir­­. Çalışanlar da otobüsten  veya servisten  bir durak önce inmeliler­. Alışveriş merkezine yürümeniz bile yeterli­. Bir spor salonuna gitmenize gerek yok­tur­.

"İnsanlara devamlı bir şeyler öneriyoruz insanlara­. Kadınlar geliyorlar "Enginar yaptım, suyuna ekmek banmıyorum, üzerin­den  yiyorum doktorcuğum" diyorlar­. Fakat bilmiyorlar ki enginar konulan bir bardak zeytinyağını emiyor­. Emdiği zeytinyağını yediğiniz zaman siz zaten  yağı yiyorsunuz­.

Zeytinyağlı yemekler zararlı değil ama koyduğunuz yağ miktarı çok önemli­. Bir ara da fındık, fıstık modası vardı­. Herkes avuç avuç cinsel nesne olarak gördüğü fındıkları yiyorlardı­. Bilmiyorlar ki onlar göbeklerimize, yağ olarak geldi­. 26 senedir 40 bin insanın zayıflama çileleri­ni bir­likte yaşadığı biriyim­. 10 yaşın­da 56 kilo olan bir çocuğun 15 kilo verip daha son­ra yaşadığı sevinci anlatamam­.

Okulun­da arkadan gelen  arkadaşı, "Hey şişko baksana" dediğinde o çocuğun üzülmesi­ni düşünebiliyor musunuz? O çocuk günlük olarak yaralanıyor­. Dolayısıyla şişmanlığı mutlaka bir hastalık olarak kabul etmeniz gerekir­­. Biz insanlara diyet veriyoruz ama uygulamıyorlar­. Dengeli beslenemiyoruz­. Pişirme teknikleri kilo alımın­da mü­him rol oynuyor­. Tavuk mesela, derisi­ni çıkardığınızda kilo yapmaz­. Fakat halkımız derisi lezzetli diye yemeye devam etmektedir­­."

Dr­. Topoğlu diyet yemeği hazırlanışı­nın bilinmediğine dikkat çekip Dr­. Ümit Aktaş ile beraber yeni bir sistem kurdukları­nı da açıkladı­. Diyet yemeği isimli internet sitesin­den  dileyenlerin diyet yemekleri­ni sipariş edebilecekleri­ni ve bu sayede kilolarını koruyabilecekleri­ni ifade edici Dr­. Topoğlu, "Besinler, havası alınmış özel vakumlu kapların içinde düşük ısıda ve minimum yağ kullanarak uzun sürede pişiriliyor­. Pişirme sırasın­da besinler­de minimum su yitimi meydana geliyor ve böyle­likle yiyecek değeri­ni kaybetmeyen  epey sağlıklı yemekler hazırlanıyor­. Hazırlanan yemekler hava almayan, akıntı yapmayan vakumlu kaplar­da paketleniyor, pastörize ediliyor, böyle­likle her türlü zararlı mikroorganizma yemeklerden  uzaklaştırılıyor ve yemekler uzun süre sağlam duru­ma geliyor­. Bu sayede, müşterilere taze taze ulaştırılıyor" dedi­.

Obezite günümüzün en  büyük tehlikelerin­den  biridir.

Beslenme, Diyet ve Akupunktur Uzmanı Dr­. Ümit Aktaş ise şunları söyledi:

"Obezite günümüzün en  büyük tehlikelerin­den  biri­. Sağlık sorun­ları yanın­da kalpten  diyabete kadar uzanan çok geniş sıkıntıların sebebi­. Obez kişiler toplumdan uzaklaşmakta ve sosyal izolasyona maruz kalıyor­.

Dünya Sağlık Örgütüne göre obeziteye bağlı olarak gerçekleşen ölümlerin sayısı 3 milyonu geçiyor­. ABD nüfusunun yüzde 60'ı fazla kilolu, yüzde 35'i ise obez­. Siz hastanıza ne diyet verirseniz verin hastanı­zın temel ihtiya­cı diyet yemeği­.

Çalışanlar diyet yemeği bulamıyor, evde diyet yemeği yapamıyoruz­. Kişiler aç kalarak zayıflamaya çalışıyor veya zayıflama girişimleri başarısız olmakta­dır­­."

İlgili aramalar: göbek nasıl eritilir, göbek yağları nasıl yakılır, hızlı göbek eritme