Göbek Nasıl Eritilir?
Peki, bu iş için nasıl bir yol uygulamalıyız ki kışın yaptığımız göbeği yazın geçişine fırsat vermeden eritelim? İşte uzmanlardan fazla kiloları atarak göbek eritmek amacı ile mühim öneriler…
Yaz tatili sürecine girdiğimiz şu günlerde birçoğumuzu fazla kilolardan kurtulmak ve kışın depoladığımız yağları eritmek amacı ile diyet yapma telaşı sarmıştır.
Beslenme, Diyet ve Akupunktur Uzmanı olan Dr. Murat Topoğlu yaza girerken zayıflama önerilerini verdi. Dr. Topoğlu şöyle konuştu:
"Yaz aylarına girerken önereceğim bir şey var o da bolca su içmek. Günde 3 litrenin altında su içmemeniz gerekir. Tansiyon düşüklüğü yaşayanların da günde 2 şişe maden suyu içmeli. Haftanın 3 ila 4 günü de ekstradan birer saat yürüyüş yapılmalıdır. Bunun haricinde vücut kilo veriyor. Zaman zaman kilo vermemiz durabilir. Kadınlarda adet süreci boyunca durması normaldir. Adet bittikten 2 gün sonra tartılmalıdır. Kilomuz bazı zamanlar iki hafta da durgunluk gösterebilir. Devam etmek lazım diyete. "Bütün hafta diyet yaptım, kilo aldım" demeden diyete devam etmek gerek.
Bu işin mühim taraflarından bir tanesi de verdiğimiz kiloyu korumak. Onun için de mutlak suretle koruyucu beslenme şeklini devam ettirmemiz gerekir. Öğlen bir tabak yemek, akşam bir tabak yemek yiyorsunuz. Günde üç dilim ekmek tüketiyorsunuz. Haftada iki kez sütlü tatlı yiyorsunuz. Bu biçimde verdiğiniz kiloyu geri almazsınız.
Haftada iki top dondurma da tüketebilirsiniz. Haftada iki kadeh alkol tüketiyorsanız sorun yok ama daha fazlaysa, o alkol kadar zeytinyağı tüketiyor gibi olursunuz.
Zeytinyağının 100 gramında 900 kalori bulunmakta. 4 kadeh alkolde 1800 kalori bulunmakta. 1800 kalori bütün gün gereksiniminiz olan kaloridir. Bir şey yemeseniz de kilo almaya devam edersiniz.
Haftada bir iki kadehle kalıyorsanız sorun değil ama artıyorsa sorun. Kolalı içecekler iştah artırıyor, kilo aldırıyor. Şekerli gazlı bir su. Doğal sıkma meyve sularını tavsiye ediyoruz."
Göbek nasıl erir?
Dr. Topoğlu şöyle devam etti: "Göbek eritmeyle ilgili, mekik hareketlerini tavsiye etmiyoruz. Bol yürüyüş yaparlarsa göbek kendi kendine erir. Çalışanlar da otobüsten veya servisten bir durak önce inmeliler. Alışveriş merkezine yürümeniz bile yeterli. Bir spor salonuna gitmenize gerek yoktur.
"İnsanlara devamlı bir şeyler öneriyoruz insanlara. Kadınlar geliyorlar "Enginar yaptım, suyuna ekmek banmıyorum, üzerinden yiyorum doktorcuğum" diyorlar. Fakat bilmiyorlar ki enginar konulan bir bardak zeytinyağını emiyor. Emdiği zeytinyağını yediğiniz zaman siz zaten yağı yiyorsunuz.
Zeytinyağlı yemekler zararlı değil ama koyduğunuz yağ miktarı çok önemli. Bir ara da fındık, fıstık modası vardı. Herkes avuç avuç cinsel nesne olarak gördüğü fındıkları yiyorlardı. Bilmiyorlar ki onlar göbeklerimize, yağ olarak geldi. 26 senedir 40 bin insanın zayıflama çilelerini birlikte yaşadığı biriyim. 10 yaşında 56 kilo olan bir çocuğun 15 kilo verip daha sonra yaşadığı sevinci anlatamam.
Okulunda arkadan gelen arkadaşı, "Hey şişko baksana" dediğinde o çocuğun üzülmesini düşünebiliyor musunuz? O çocuk günlük olarak yaralanıyor. Dolayısıyla şişmanlığı mutlaka bir hastalık olarak kabul etmeniz gerekir. Biz insanlara diyet veriyoruz ama uygulamıyorlar. Dengeli beslenemiyoruz. Pişirme teknikleri kilo alımında mühim rol oynuyor. Tavuk mesela, derisini çıkardığınızda kilo yapmaz. Fakat halkımız derisi lezzetli diye yemeye devam etmektedir."
Dr. Topoğlu diyet yemeği hazırlanışının bilinmediğine dikkat çekip Dr. Ümit Aktaş ile beraber yeni bir sistem kurduklarını da açıkladı. Diyet yemeği isimli internet sitesinden dileyenlerin diyet yemeklerini sipariş edebileceklerini ve bu sayede kilolarını koruyabileceklerini ifade edici Dr. Topoğlu, "Besinler, havası alınmış özel vakumlu kapların içinde düşük ısıda ve minimum yağ kullanarak uzun sürede pişiriliyor. Pişirme sırasında besinlerde minimum su yitimi meydana geliyor ve böylelikle yiyecek değerini kaybetmeyen epey sağlıklı yemekler hazırlanıyor. Hazırlanan yemekler hava almayan, akıntı yapmayan vakumlu kaplarda paketleniyor, pastörize ediliyor, böylelikle her türlü zararlı mikroorganizma yemeklerden uzaklaştırılıyor ve yemekler uzun süre sağlam duruma geliyor. Bu sayede, müşterilere taze taze ulaştırılıyor" dedi.
Obezite günümüzün en büyük tehlikelerinden biridir.
Beslenme, Diyet ve Akupunktur Uzmanı Dr. Ümit Aktaş ise şunları söyledi:
"Obezite günümüzün en büyük tehlikelerinden biri. Sağlık sorunları yanında kalpten diyabete kadar uzanan çok geniş sıkıntıların sebebi. Obez kişiler toplumdan uzaklaşmakta ve sosyal izolasyona maruz kalıyor.
Dünya Sağlık Örgütüne göre obeziteye bağlı olarak gerçekleşen ölümlerin sayısı 3 milyonu geçiyor. ABD nüfusunun yüzde 60'ı fazla kilolu, yüzde 35'i ise obez. Siz hastanıza ne diyet verirseniz verin hastanızın temel ihtiyacı diyet yemeği.
Çalışanlar diyet yemeği bulamıyor, evde diyet yemeği yapamıyoruz. Kişiler aç kalarak zayıflamaya çalışıyor veya zayıflama girişimleri başarısız olmaktadır."
İlgili aramalar: göbek nasıl eritilir, göbek yağları nasıl yakılır, hızlı göbek eritme