Karanfil Zayıflatır Mı?
Karanfil 15 ila 20 metre arasında değişen ebatlara sahip, hoş kokan bir baharat türü olarak geçmektedir. Karanfil, kışın yaprak dökmeyen karanfil ağacının çiçeğinden ve tomurcuklarından elde edilmektedir. Bununla birlikte bu ağacın çiçeklerinden karanfil yağı da çıkartılır. Sizlere hemen karanfilin faydalarını aktarmak istiyorum.
Karanfil antiseptiktir. Mikropları öldürücü özelliğine sahiptir. Bilhassa diş ağrılarını kesmeye destek olmaktadır. Diş hekimliği mesleğinde karanfilin yeri ayrıdır çünkü diş hekimleri bu bitkinin ağrı gideren ve antiseptik özelliğinden yararlanırlar. Aynı zamanda ağız kokusunu giderici olarak da bilinir. Bundan dolayı günlük kullanımda ağız kokularını bastırmakta en etkili yöntemlerden biridir karanfil kullanmak. Gaz sorunu yaşayanlar için gaz söktürücüdür. Bedenin refleksini güç verir, uyarıcıdır. Zihni açar, yorgunluğu giderir. Kalp sistemi için oldukça yararlı olan karanfil, kalbi güçlendirdiği gibi aynı anda beyine de faydası vardır ve belleği güçlendirir. Lenf sistemini güç vermektedir. Baharatsı özelliğinden ötürü iştah açar. Sindirim sistemini düzene sokarak hazmı kolay hale getirir. Göğüs bölgesinde ve midede dayanıklılık sağlar. Karanfil bitkisinin başka bir özelliği de güçlü bir balgam söktürücü oluşudur. Bununla beraber öksürüğü keser. Cinsel isteği arttırır, mide bulantısını önlerken aynı anda öksürüğü geçirir. Ateş düşürücüdür. İshali keser. Karanfil faydalarını sizlere sunduktan sonra şimdi bu bitkiyi nasıl kullanabilecek olduğunuz ile ilgili birazcık bilgi vermek istiyoruz.
SERENAY SARIKAYA'NIN ZAYIFLAMA SIRRI "KARANFİL"
Karanfil tohumu toplanıp kurutma işleminden geçtikten sonra kaynatarak karanfil çayı olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte size bir tavsiye; karanfil çayı içine tarçın eklerseniz bilhassa boğaz ağrısı için ilaçlı niteliğinde bir bitkisel çay hazırlamış olursunuz. Karanfilden çıkan karanfil yağı ile romatizma şikâyetlerini azaltıcı yönde bir uygulama yapabilirsiniz. Karanfil yağını romatizmalı alana sürdüğünüz takdirde yararı gözle görülür şekilde fark edeceksiniz. Aynı zamanda karanfil bitkisini bal ile de yiyebilirsiniz. Bu karışım iktidarsızlığa faydalı olmaktadır. Karanfil bitkisini su ile kaynatıp elde ettiğiniz karışım ile ateşli hastaları terletmek ve ateş dindirici olarak kullanım amacı görülmektedir. Bununla birlikte bahsini ettiğimiz gibi güçlü bir balgam sökücü ve öksürük önleyicidir. İshal program çekiyorsanız karanfil kökünü kaynatıp oldukça tesirli gelecektir. Aynı zamanda karanfil sindirim sistemi düzenleyici söylemiştik bununla beraber boşaltım sistemini düzene sokan karanfil mide ve bağırsak bozulmalarını giderir. Sizlere şimdi karanfilin sık kullanım şekli olan karanfil çayının nasıl hazırlandığının tarifini vereceğiz.
İlk olarak 6-7 diş olan karanfili toz şekline gelene kadar havanda iyice dövün. Sonrasında içecek olduğunuz bardak boyutu kadar olan suyu kaynatma işlemine elbette tuttuktan sonra, karanfil tozunu kaynamış suyun içerisine atın. Demlik kapalı halde beklerken 10 dakika bir kaynama ve demlenme süresini bekleyin. Çayın daha tesirli olması için 20 dakikada bekleyebilirsiniz. Sonrasında bu işlemler bittikten hemen ardından karanfil çayınızı içebilirsiniz. Eğer tek seferde daha fazla adet karanfil çayı sağlamak istiyorsanız, bir seferde daha fazla su ve daha fazla karanfil kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bu hazırlamış olduğunuz karanfil çayları buzdolabında saklayabilirsiniz. Lakin iki üç gün içinde saklamış olduğunuz karanfil çayının tüketmeniz gerekiyor.
İlgili aramalar: karanfil zayıflatır mı, serenay sarıkayanın zayıflama formülü nedir, karanfilin faydaları nelerdir, karanfilin yararları