9 Temmuz 2015 Perşembe

Kızılcık Suyunun Faydası

Sponsorlu Bağlantılar:

Kızılcık Suyunun Faydası

Kızılcıkgillerden  olan  kızılcık meyvesi ağaçta yetişerek 5 ila 8 metre kadar uzayabilmektedir­­.  Koyu yeşil yaprakları olan, kırmızıya çalan ve kirazı anımsatan meyveleri bulunan bir ağaçtır­. Ekşi tadı ile beraber sofraların baş tacı olur­.

Kızılcık ve kızılcık suyu başta idrar yolları enfeksiyonları olmak üzere bir çok hastalığa karşı faydalıdır. Boşaltım sistemi­nin sağlığını koruyucu etki­si bulunmaktadır­­.  Kızılcık suyu ilk olarak mide, bağırsak, kanser, böbrek, solunum yolu hastalıklarına birebir gelmektedir­­.

Kanser
Kanser hücreleri­nin oluşmasını engellediği gibi vücut­ta bulunan tümörlerin gelişimi­ni de engellemektedir­. Yumurtalık kanseri öncelikli olmak üzere kemoterapi gören  kişiler için birebir olur­. Kanser hastası olanların tüketme­si vücutların­da ilerleyişi­ni önlemektedir­­.
kızılcık, kızılcık suyunun faydaları

Solunum yolu enfeksiyonları

Kızılcık suyu sağlık yönün­den  önemlidir­­. Üst ve alt solunum yollarını temizlediği gibi bakterilerden  arındırmaktadır­­.  Çocuklar­da bilhassa haemophilus influenzae bakterileri çocuklar­da ciddi rahatsızlıklara sebep olabilmekte­dir­­. Bunların önlenebilişi için kızılcık suyu içerek tüketile­bilir­­.

Ağız sağlığı
Ağızın içerisinde mevcut olan zararlı bakterilerden  temizlenmesi için kızılcık suyu önemlidir­­. Plak oluşmasını önler, diş etleri­ni temizler, ağız hijyeni­ni sağlar­. Anti* inflamatuar nitelikleri bulunarak etkilenir­­.

Kızılcık suyu asit ve başka yararlı bileşenleri içinde barındırma­sı ile böbrekleri taş oluşumun­dan böbreği ve vücudu korumaktadır­­.

Fito kimyasallar yardımıy­la yaşlanmayı geciktirici etki­si bulu­nur­.

Vücuttaki yağ depoları­nın yıkılarak sağlıklı şekil­de fit bedene sahip olmamızı sağlar­.

Vitamin, mineral ve antioksidanlar ile dolu olduğu için bağışıklık sistemi­ni korumaktadır­­.