2 Şubat 2012 Perşembe

Bebeklerde Hıçkırık Tutması ve Kusma

Sponsorlu Bağlantılar:

Bebeklerde Hıçkırık ve Kusma: Çoğu çocuklar ilk aylarda hemen her emzirmeden sonra veya emzirme esnasında hıçkırmağa başlar. Hıçkırık, diyafram denen ve göğüsle karnı ayıran kasın hareketleriyle meydana gelir. Bu, çocuğa zarar vermediği gibi, hiç bir tedavi de istemez. Uzun sürerse, bir kaç kaşık ılık su içirmekle hıçkırığı geçirmek mümkündür.

bebeklerde hıçkırık ve kusma

Kusma ise küçük bebeklerde, özellikle emzirmeden sonra sık görülür. Genelde çocuğun çıkardığı miktar 1-2 kaşık dolusu kadardır, fakat göze daha fazla gözükür. Bazen de günde bir kaç defa az ve bir defa da oldukça çok miktarda kusar.

Bu kusmaların başlıca sebebi çocuğun emzirme esnasında fazla hava yutması veya emzirmeden sonra gerektiği şekilde geğirtilmemesidir. Sinir sistemi zayıf olan çocuklarda böyle kusmalar daha şiddetli olabilir.

Çocuk sağlıklı ve kilo almakta ise, bu kusmaları önemsemeyiniz.

Kustuktan sonra, acıkıncaya kadar çocuğu tekrar emzirmeyiniz. Bebeğinizin çıkardığı sütün ekşimiş veya yoğurdumsu olmasının bir önemi yoktur fakat eğer çocuk fazlaca kusmakla beraber kilodan da kaybediyor veya başkaca hazımsızlık belirtileri de gösteriyorsa, doktorunuza danışmayı ihmal etmeyiniz.

Aramalar: bebeğin hıçkırığı nasıl geçer, bebeğimin hıçkırığını nasıl kesebilirim, bebekler neden kusar, bebeğin kusması için doktora gitmek gerekir mi