7 Kasım 2014 Cuma

Gonore

Sponsorlu Bağlantılar:

Gonore (Belsoğukluğu) Nedir?

Genel­de cinsel birleşim netice­si hastalıklı kişiden  sağlıklı kişiye bulaşmaktadır­­.  Göz gonoresi anneden  bebeğe geçebilen  bir tür gonoredir­­. Küçük kız çocukların­da mikroplu bezlerin kullanı­mı netice­si vajinit görüle­bilmektedir­­. (Belsoğukluğu Mikrobu) Gonore'nin etkeni diplokok bakterileri­nin bir türü olan Neisseria gonorrhoeae'dir­­.

Kuluçka devresi: 2* 10 gün­.

Belsoğukluğunun Belirtileri

Erkekte: İdrar yolunun penis ucun­dan gelen  koyu, sarıya çalan akıntı, idrar esnasın­da sancı belirmesi­.

Kadınlar­da Belsoğukluğu

Sarı vajinal akıntı, idrar yaparken  sancı ve vajen  ağzındaki bezlerde iltihaplanma görülmesi­.

Erkekte: Hastalık tedavi edilmediği takdirde idrar yolun­dan gelen  akıntı yapışkanlık kazanır ve rengi açılır­­. Er* bezleri, mesane ve prostat bezinde iltihaplanmalar ve ağrı olmakta­dır­­.  Daha ileri evrelerinde idrar yolun­da kabuklanma ve daralma oluşumu netice­si idrar yapma çok güçleşir veya olanaksızlasın Diz, dirsek, ayak ve el bileğinde genel olarak romatizmal diye vasıflandırılabilen  artrit görülmekte­dir­­. Çok ileri vakalar­da septisemi, endokardit (kalp kapakları­nın iltihabı) veya vücudun türlü yerlerinde apselerin oluşumu gibi yan tesirler ortaya çıkmakta­dır­­.

Kadında: Kronik iltihaplanma rahim, fallop borucukları ve yumurtalıkların iltihaplanmasına neden  olarak düşüklere, kısırlığa, hat­ta bazı zamanlar karın zarı iltihaplanmasına neden  olur ki, bu da öldürücü ola­bilir­­.

Yeni doğmuş bebeklerin gözüne gümüş nitrat solüsyonu damlatılarak göz gonoresi önlenir­­. Ne var ki bu önlemin önemsenmeme­si genel olarak körlükle netice­lenir­­.

Belsoğukluğunun Tedavisi

Bel Soğukluğu tedavisi çok basittir­­.  Genel­de erken  teşhiste tek bir penisilin enjeksiyonu kafi olabilmekte­dir­­.

Belsoğukluğun­dan Korunma Yolları

İdrar yolun­da görülebilecek herhangi bir akıntı mutlak suretle bir doktora gösterilmeli, gonoreli hastalar katiyyen  cinsel birleşimde bulunmamalı, eller ve cinsel organlar temiz tutulmalıdır­­.