Ekinezya Çayı Nasıl Hazırlanır?
Kış aylarının gelişiyle beraber sıcaklıklar da yaklaşık 10 ila 15 derece birden azaldı. Güz yağmurlarıyla beraber soğuğu iyiden iyiye hissettiğimiz bu günlerde doktorlar, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmeye yardımcı gıdaları tüketmemiz yönünde uyarıyor. Bilhassa nezle, grip, soğuk algınlığı gibi kış aylarının klasik hastalıklarından birine yakalandıktan sonra değil de, yakalanmadan evvel size vereceğimiz bu çay tarifini bağışıklık sisteminizi güçlendirmek amacı ile kullanabilir ve kışın hastalıklara karşı daha etkin savaşabilirsiniz. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre vücudumuzun bağışıklık sistemini ilaçlar yardımı ile güçlendirmektense doğal gıda desteklerini kullanmak; hem yan tesirleri azaltmakta hem de gıda içeriklerindeki vitamin ve minerallerle bedeninizin ihtiyacı olan etkiyi karşılayabilir.
Bugün bağışıklık sisteminizi güçlendirecek en tesirli çay tarifi ile tabiatın mucizeler yaratan gücünü birkez daha göstermek istedik. Yurdumuzda genel olarak kıyı şeridinde 300 ila 400 metre yükseklikte yetişen ve halk arasında kirpi otu olarak bilinen, papatyagiller familyasına ait Ekinezya bitkisi bünyesinde barındırdığı bolca inulin ile bağışıklığı güçlendirmede kullanılan en tesirli hammaddelerden birisi olarak belirtilmektedir. İnülin polisakkarit muhteviyatı yardımıyla bağışıklık sistemi üstünde inanılmaz derecede tesirli bir koruma sağlarken aynı anda Vitamin C içeriğiyle günlük Vitamin C takviyesine de yardımcı olduğu bilinir. Ekinezya bitkisi doğu tıbbında mühim bir yere sahipken genel olarak solunum yolları hastalıkları, idrar yolları iltihaplanmalarında ve bilhassa iç ve dış yaraların daha kısa bir zamanda kapanmasına yardımcı olur.
Ekinezya çayı hazırlayıp bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğinizi belirten uzmanlar günde iki fincan ekinezya çayı ile 10 günlük bir kullanımın ardından bilhassa gribe ve soğuk algınlığına karşı koyabilmeniz olanaklı olabilmekte.
Ekinezya çayının hazırlanışı: Aktarlarda rahatça kurutulmuş yapraklarını bulabilecek olduğunuz ekinezya bitkisinin şayet tazesini bulabiliyorsanız daha tesirli olduğu yapılmakta olan deneylerle kanıtlanmış. Taze ekinezyanın yeşil yapraklarını bir çaydanlığın içerisinde kaynar su ile yaklaşık 20 dakika demlemek suretiyle kolaylıkla hazırlayacak olduğunuz ekinezya çayı tat olarak papatya çayını andırmaktadır. İlk zamanlar içerken ağızınızda güzel bir tat bırakmasa da zaman içerisinde bu tadı seveceğinize eminiz. Sabah aç karnına ve yatmadan evvel günde toplam 2 fincan ekinezya çayı yardımıyla kış aylarında yakalandığınız hastalıkların büyük çoğunluğundan kendinizi koruyabilirsiniz.