Yiyerek Zayıflamak Mümkün Mü?
Yiyerek zayıflamak da pekala mümkündür. Yiyerek zayıflamak derken önümüze geleni yemekten bahsetmiyoruz tabiki. Burada bahsetmek istediğimiz aç kalmadan, strese girmeden, sağlıklı beslenerek vücuttaki yağlardan nasıl kurtulacağınız sorusunun yanıtını bu 10 harika besinle veriyor.
TAVUK: Yenilmesiyle birlikte vücudun kalori yakma hızını hızlandıran protein deposudur. Kolin, fosfor, vitamin B3 ve B6’nın da en güzel kaynaklarındandır.
SOMON BALIĞI: Somon, metabolizmayı ateşleyici olarak gösterilen proteinin en mühim besinidir. Buna ilaveten sağlıklı yağlardan omega* 3 ile bolca B12 vitamini ve Vitamin D ihtiva eder.
KIRMIZI ET: Karnitin ihtiva eder. Karnitin de bilhassa egzersiz yapan kişilerde enerji kazandırırken, egzersiz esnasında yağların da hızlı yağa dönüştürmesine imkan vermektedir. Genel sağlığı destekleyen çinko ve selenyumun da lezzetli bir besinidir.
KETEN TOHUMU: Sindirimi süresince ekstra kalori harcamaya yardımcı olan bitkisel kaynaklı olan protein ve lifleri ile metabolizmayı destekler. Aynı zamanda kalp, beyin ve genel sağlık amaçlı gerekli omega* 3 yağ asitlerinin de en mühim kaynaklarındandır.
KURU FASULYE: Bol posa muhteviyatı ile tok tutarak metabolizma hızına destek olan baklagildir. İçeriğindeki isoflavonları, kansere karşı koruyucu, diyabet hastalarında kan şekerini dengeleyici bir antioksidandır. Bununla birlikte baklagillerden yalnızca kuru fasulye, alınan nişastalı karbonhidratların enerjiye hızlı bir şekilde dönüştürerek harcanmasını sağlayarak kilo vermeye destektir.
PUL BİBER: Baharat olarak her yemeğe eklenmesi ile lezzet katmasının yanı sıra metabolizmaya da hız kazandırmanın en basit yoludur. Bunu ise vücut ısısını arttırarak yağ yakma kapasitesini arttırıp sağlar.
TAZE KIRMIZI BİBER: Metabolizma üstünde pul biberi andıran tesirleri olup, aynı anda Vitamin C içermesi ile de bonus yiyeceklerden bir tanesidir. Kış mevsiminde domates, salatalık yerine kahvaltılarda, salata çeşitlerinde yerini almalıdır.
SU: Doğrudan metabolizma hızını arttırmaz. Sürekli olarak vücudu zinde tutar ve bu sayede sıvı sirkülasyonunu devam ettirir. Metabolizmanın kalori yakma sürekliliğini sağlar.
YEŞİL ÇAY: Bir çok inceleme yeşil çayın metabolizma hızını arttırdığını gösterdi. Bu fonksiyonu içeriğindeki kateşin ismindeki antioksidanlarındandır. Aynı zamanda bu antioksidanlar alerjiye, kanser, bağışıklık gibi genel sağlık amaçlı koruyucu olmaları ile bilinir.
BADEM: Hem lezzetli hem de proteini ile pratik bir atıştırmalıktır. Vücuttaki inflamasyonu azaltan sağlıklı yağ asitleri ile tok tutan lifi, kansere, diyabete ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.