Ter Kokusu Nasıl Önlenir?
Terleme; vücut sıcaklığını düzene sokan, vücudumuzu toksinlerden arındıran ve vücudun tuz dengesini koruyan canlı sağlığı için doğal bir vücut olayıdır.Ter, derideki ter bezlerinden salgılanan bir salgıdır. Bunun önüne geçmek için aşağıdaki bitki formüllerine başvurulabilir.
Ter kokusunu gün boyu en doğal şekilde uzaklaştırılması istiyor iseniz bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.İbrahim Saraçoğlu hocamızın yapmış olduğu tavsiyelerine göre ; gün boyu ter kokusu olmaması için, kan taşı olarak da bilinen şap kullanılır. Koltuk altı birazcık ıslatılır ve bir iki kez şap sürdüğümüzde gün boyu ter kokusundan kurtuluruz.
Terlemenin Sebepleri:
* Egzersiz yapmak
* Sıcak havalar
* Sinirlilik, kaygı hali ya da stres
* Bazı hastalıklardan dolayı
* Duygusal sebeplerin tetiklediği terleme
Ter Kokusunu Önleme:
1* Adaçayı kaynatılır, ter kokan yerler bu suyla silinir. Pamuğa peçeteye ya da bir beze emdirilmiş adaçayının suyu, ter kokan yerler üstünde bir müddet tutulur.
2* Enginarın yapraklarını ve yenilen bölümleri yarım litre su da kaynatılır. İçine birazcık bal ilave edilip daha sonra günde 3* 4 bardak içilir.
3* Patlıcan kaynatılır,suyu ter kokan yerlere sürülür.
4* Her gün bir bardak adaçayı içmek olağandan fazla terlemeyi engeller.
5* Su ile dolu küvete 3 bardak domates suyu atın ve suyun içinde 15* 20 dakika bekleyin. Domates çok güçlü ter kesici bir gıdadır.
6* Ter kokusunu engellemek isteyenler , koltuk altını bir miktar sirke ile temizleyip bir müddet bekledikten sonra suyla yıkamalıdır.
7* Gece yatma dan evvel koltuk altlarınıza bir iki damla limon suyu sürerseniz , gün boyu olacak ter kokularını yaşamazsınız.
8* Çay, kahve ve kola gibi kafeinli içecekleri tüketmemeye çalışın.
9* Maydanoz , marul,ıspanak gibi yeşil renkli sebzeleri daha fazla tüketin. Zira bu besinlere yeşil rengini veren kloril maddesi vücut için koku gideren özelliğe sahiptir.
10* Acı baharatlar, soğan ve sarımsak gibi kokulu besinler terlemeyi arttırdığı gibi ter kokusunu da menfi şekilde etkilemektedir.
11* Geniş ,rahat ve pamuktan yapılmış giyecekler giyin. Dar giyeceklerden ve yapay maddelerden yapılmış giyecekleri kullanmamaya özen gösterin.
12* Magnezyum ve çinko noksanlığı de ter kokusuna neden olabilir. Bu minarelleri içeren gıdaları yiyebilirsiniz.
13* Mürsafi, şap, safran yeterince sıcak suyla karıştırılıp koltuk altına sürülmelidir.
14* Patlıcan ve enginar eşit miktarlardan kaynatılıp günde üç bardak içilmelidir.
ter nedir, ter kokusu nedir, ter kokusu nasıl geçer, ter kokusuna ne iyi gelir, ter kokusu nasıl önlenir, fazla terleme nasıl önlenir