Gribe Karşı Koruyan Besinler
Kış mevsiminin gelişiyle artan grip salgınlarına karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirmek oldukça önem vermemiz gereken bir durum.
Havaların soğumasıyla birlikte grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskimizde arttı. Tavsiyemiz; sizi hastalıklardan koruyacak bu gıdalardan bol bol tüketmenizdir.
Gribe karşı koruyan gıdalar
Ani ısı değişimleri; baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluğa neden olmaktadır. Bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olan bu sorunlar; grip, nezle, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalığı da beraberinde getirmektedir.
Ünlü diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, hastalıklara karşı bazı tavsiyelerde bulunuyor:
- Şifa kaynağımız kefir. Yoğurt prebiyotik, kefir ise probiyotik olarak tanımlanmaktadır. Bunlar vitaminlerin emilmesini fazlalaştırır hastalıklara karşı vücudumuzu korur.
– Yumurta, balık, süt, ıspanak, havuç, yeşil biber enfeksiyonlara karşı mükemmel koruma sağlar.
– E vitaminin en mühim görevi antioksidan özelliğidir. E vitamini bakımından zengin besinler; ceviz, fındık, badem, yeşil sebzeler, kuru baklagiller gibi besinlerdir.
– Sarımsak bağışıklık sisteminin baskılanmasını önler. Aynı zamanda kansere karşı tesirli bir silahtır. Kokusu bile faydalıdır.
– Maydanoz, bir provitamin A yani beta karoten kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücü, kılcal damar sistemi ve tiroid bezinin fonksiyonları üstünde tesirlidir.
– Kayısı da enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında mühim rolü bulunur.
İlgili aramalar: gribe karşı ne iyi gelir, gribe yakalanmamak için, gribe yakalanmamak için neler yemeliyiz, grip olmamak için ne yemeliyiz