Down Sendromlu Çocuklar Nasıl Olur?
Öncelikli olarak şunu bilmekte fayda var. Down sendromlu çocuklar emekleme, konuşma, yürüme ve benzeri bir çok faaliyeti başka çocuklardan sonrdan öğrenirler. Öğrenme yaşları daha geçtir. Fakat bütün bunları geç de olsa yapacaklardır. Bu çocuklar da zor olan birçok şeyi yapabilirler. Fakat bunun için onlara başka çocuklardan daha fazla zaman tanınmalı, onların gelişiminin başka çocuklarla aynı olmayacağının bilinmesi gerekiyor.
Kromozom anormalliğinin etkisinin olduğu kadar, çevresel faktörlerin, sosyal yaşantının da çocuğun gelişiminde çok mühim olduğu bilinmelidir. Genetik bozukluk çocuğun gelişimini tabiki menfi etkiler ve geri dönüşü olanaklı olmaz. Lakin bebek doğduktan sonra çocuğa verilen eğitim oldukça tesirlidir.
Bu sendromla doğan bebeklerin gereksinimleri başka bebeklerle aynıdır. Normal bebekler, çocuklar neyi yapmaktan hoşlanıyorsa, down sendromlular da aynı şeylerden hoşlanır ve aynı şeylere gereksinim duyarlar. Sosyal bir ortamda, toplum içinde gelişimlerini tamamlamaları oldukça faydalıdır.
İlgili aramalar: down sendromlu çocukların gelişimi nasıldır, down sendromlu çocuklar geç mi öğrenir, down sendromlu çocuklar nasıldır