Göbek Bölgesi Yağları Nasıl Eritilir?
Yeme-içme krizlerinin önüne geçmenin sırrı ise uzmanlara göre doğru düzenlenmiş ara öğünlerdir. Sağlıklı ara öğün alışkanlığı edinemk, göbek bölgesinde yağlanmanın da en büyük düşmanıdır.
Prof. Dr. Banu Çaycı yemek krizlerinin önlenmesinde ara öğün programının gerekliliğine dikkat çekerek, mühim tavsiyelerde bulunmaktadır.
Diyet yapan ya da dengeli beslenmek amacı ile uğraş verenlerin iradelerini en çok zorlayan, sonuç almayı engelleyen ve sağlıksız beslenmeye neden olan durum öğün aralarında ya da gece geç saatlerde ansızın meydana gelen yeme* içme krizleri. Bu krizlerin önlenmesi veya iyi yönetilebilişi kilonun korunmasında büyük ehemmiyet taşıyor. Yeme* içme krizlerini önlemenin sırrı ise uzmanlara göre doğru düzenlenmiş ara öğünler. Sağlıklı ara öğün alışkanlığı göbek bölgesinde yağlanmanın da en büyük düşmanı.
Aynı zamanda Herbalife beslenme danışma kurulu üyesi olan Prof. Dr. Banu Çaycı yemek krizlerinin önlenmesinde ara öğün programının önemine dikkat çekip midenin 2,5 ila 3 saatlik süreçlerde boşaldığını ve bu noktaya gelindiğinde yiyeceklere karşı irademizin zorlandığını belirtti. Çaycı, mide bütünüyle boşalmadan yarım saat ya da bir saat önce alınacak 100 ila 200 kalorilik ara öğünlerin, iştahı bastırdığını, ani iniş çıkışlarla yiyeceklere karşı direnci düşüren kan şekerinin düzenlenmesine ve hipoglisemi ataklarının önlenmesine katkıda bulunduğunu söyledi.
Düzenli ara öğünlerle açlığı yatıştırmak metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolünü sağlar.
Düzenli ara öğün yiyen kişilerde metabolizma hızının arttığına dikkat çeken Çaycı, göbek bölgesinde yağlanmanın bu yolla önlenebileceğini vurguladı. Ara öğünlerde dikkat edilişi gerekenin abur cuburdan kaçınarak sağlıklı atıştırmalıklara yönelmek olduğunu söyleyen Çaycı şöyle devam etti: Hafif yağsız light bisküviler, yağsız peynir, light yarım yağlı yoğurt, ayran ya da süt, tuzsuz leblebi, taze ve kuru meyveler, birkaç yağlı tohum örneğin 3 ila 4 ceviz, 5 ila 6 fındık ya da 7 ila 8 badem gibi seçenekler, taze, haşlanmış, közlenmiş yağsız sebze parçaları mükemmel seçimlerdir. Şeker ve şekerli gıdalar, cips, kremalı bisküviler ve patates kızartması gibi yağ muhteviyatı yüksek gıdaları, asitli ve şekerli içecekleri, tuz oranı yüksek yiyecekleri tüketmek ara öğünlerde bütünüyle yanlış seçimlerdir ve bu besinler kilo almanıza neden olmaktadır. Ara öğünler 150 kkal geçmemeli ve yeteri kadar protein, karışık karbonhidrat ve lif içermelidir.""
Metabolizma dostu 10 ara öğün önerisi...
Prof. Dr. Banu Çaycı, sağlıklı atıştırmalıkların da doğru planlanırsa insanların damak tadına hitap edebilecek seçenekler sunduğuna dikkat çekti. Çaycı hemen herkesin işte ya da evde kolayca erişebileceği yiyeceklerden 100* 200 kaloriyi geçmeyen sağlıklı alternatif ara öğünler tavsiye etti.
Prof. Dr. Banu Çaycı’dan ara öğün önerileri:
* 1 tatlı kaşığı fındık ezmesi ile yarım elma
* 3 tane havuç + yağsız peynir ya da yoğurt karışımı
* 1 dilim peynir + yarım elma
* 1 kase yoğurt (evde mayalanmış doğal olanı tercih ediniz)
* 1 top dondurma
* 2 tane haşlanmış yumurta
* 1 dilim tam buğday ekmeği + 1 dilim peynir
* 15 adet badem
* Portakallı keçi peyniri (Portakalları küçük küçük kesip keçi peyniri ile karıştırabilirsiniz)
* Protein bar yemek
İlgili aramalar: göbek bölgesi yağları nasıl eritilir, karın yağları nasıl eritilir, bel bölgesi yağlarından nasıl kurtulunur