1 Aralık 2014 Pazartesi

Defne Sabununun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Defne Sabununun Faydaları

Mikrop öldürücü özelliğe sahip olan "defne sabunu" mantar ve egzama rahatsızlıklarına yakalanma riski­ni azaltarak vücudu hastalıklar­dan koruyor­. İlaç yapımın­da ve cilt bakımın­da da kullanılan defne sabunu, derideki gözenekleri temizleyerek kuru cil­de parlaklık ve yumuşaklık veriyor­. Defne sabunu içerisindeki "klorofil" yardımıy­la kurudukça rengi birazcık daha açılıyor­.

Eğitimi­ni bitkiler üstün­de incelemeler ve fermantasyonlar yaparak tamamlayan Herbalist Ömer Faruk Büyükkonuk ise kendine ait mütevazı dükkanın­da şifalı bitkiler satarak insanlara faydalı olmaya çalışıyor­. 15 yıldan bugüne şifalı bitkiler sattığını belirten  Büyükkonuk, “Defne sabunu en  çok sattığımız ürünler arasın­da yer alıyor­. Defne sabunu bilhassa Hatay’da yetişen  defne ağacı­nın yaprakların­dan ve beraberinde zeytinyağı­nın katılımıyla üretilen  bir sabundur­. Halkımız genel­de defne sabununu saç dökülmesini, yağlanmasını ve kaşıntısı­nın önüne geçmek amacı ile kullanıyor”dedi­.

Defne sabununun cil­de faydalı olduğunu dile getiren  Büyükkonuk, “Defne sabunu satışlarımız güzel­. Halkımız büyük ilgi gösteriyor­. Defne sabununun faydasını gören  insanlar başka sabunu tercih etmiyor­. Defne sabunu saç dökülmesi­ni engelliyor­. Bitkisel ürünler­de kimyasal madde olmadığın­dan saçta kepeklenme ve dökülme olmuyor” diye konuştu­.