8 Aralık 2014 Pazartesi

Lahananın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Lahananın Faydaları

Lahana muhteviyatın­da pek çok mineral ve vitamin bulundurmaktadır­­.  Lahananın içeriğine kısaca bakmak istersek: magnezyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır, potasyum, B vitamin grubu, C vitamini ve E vitamini­.

Lahananın faydaları ile ilgi­li fikir sahibi olmak istersek, sadece, lahananın muhteviyatın­da mevcut olan vitamin ve mineraller dahi, bize konu ile ilgi­li fikir verir­­. Lahananın muhteviyatın­da aynı an­da kimyasal bir maddenin bulunduğun­dan da söz edi­lir­­. Lahananın muhteviyatın­da yer alan bu kimyasal madde, kanser hücreleri­nin çoğalmasını önlemekte etkilidir­­.

Lahananın faydalarına bakmak istersek: Lahananın faydaları içerisinde ilk sırada bağışıklık sistemi­nin kuvvetlendirilmesin­den  söz edilmeli­dir­­. Lahananın faydaların­dan bir diğeri de vücut direnci­nin güçlendirilmesidir­­. Lahananın faydaları içerisinde antiseptik özelliğin­den  de söz etmek gerekiyor­. Lahananın faydaların­dan bir diğeri de kansere karşı koruyucu etkisidir­­. Lahana, meme kanseri, rahim kanseri ve bağırsak kanseri başta olmak üzere, bütün kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterir­­.

Lahananın faydaların­dan bir tanesi kansızlık sorununun giderilmesine yardımcı oluşudur­. Lahananın faydaların­dan bir diğeri de astım problemine karşı tesirli sonuç vermesidir­­. Lahananın faydaların­dan bir diğeri, öksürüğü gideren  özelliği­nin bulunmasıdır­­.  Lahananın faydaların­dan bir başkası da balgamın azalmasını sağlamasıdır­­.  Lahananın faydaların­dan bir diğeri de cinsel güç ve isteğin arttırılmasıdır­­.

Lahananın faydaları arasında, iştah açan özelliğin­den  de söz etmek gerekiyor­. Lahana bu özelliği ile, yemek yemeyen  çocuklar­da da tesirli olur­. Lahananın faydaların­dan bir diğeri de idrar söktürmesi; ve kabızlığı gidermesidir­­. Lahananın faydaların­dan bir başkası ise, siyatik problemi ile romatizmal problemlerin giderilmesine yardımcı oluşudur­.

Lahana Suyunun Faydaları

Lahana suyunun faydaları içerisinde, mide ve bağırsaklar­da meydana gelen  ülseri iyileştirme­si özelliğin­den  de söz etmek gerekiyor­. Ülseri engellemek de lahana suyunun faydaları içerisinde yer alır­­. Safra kesesi hastalıkları ve sarılıkta da lahananın faydaların­dan söz etmek gerekiyor­. Bunun yanın­da ses kısıklığı da lahananın faydaları içerisinde yer alan bir başka etkendir­­. Kandaki şeker oranı­nın düşürülüşü de lahananın faydaları içerisinde kendisine yer bulmaktadır­­.

Lahananın faydaları ve lahana suyunun faydaların­dan maksimum oran­da faydalanmak isteyen  kişilerin, lahana kullanımın­da mümkünse çiğ lahanayı tercih etmeleri gerekiyor­. Lahananın faydaların­dan her şekil­de yararlanabilmek de olanaklı olur­.