30 Aralık 2014 Salı

Kilo Almamak İçin Öğün Atlamayın

Sponsorlu Bağlantılar:

Az yediğiniz halde yine de kilo veremiyor musunuz?

Az yememe rağmen kilo veremiyorum diyorsanız işte sizin için kalori yakmanın püf noktaları­.

Organizma, alınan ya da verilen  kilolara kolaylık­la uyum sağlayıp onu korumaya programlıdır ­. Böylelikle siz diyet yapmaya başladığınızda organizmanız eski kilonuzu korumaya yönelik kıyasıya bir mücadeleye girer­. Aniden  çok kalorisi ­düşük bir beslenme alışkanlığı edinirseniz, organizma inatla karşı çıkarak bazal metabolizmayı uyarır­­. Yavaş çalışmaya başlayan metabolizma kilo verme süreci­ni ağırlaştırır­. Bun­dan dolayı sağlıklı kilo kaybetmek istiyorsanız, günlük kalori miktarını birdenbire değil, yavaşça azaltın­.

KASLARINIZI MUTLAKA ÇALIŞTIRIN

İstatistiklere göre kaslı insanların metabolizma­sı daha çabuk çalışıyor­. Bun­dan dolayı kaslarınızı güçlendirecek sporlar yapın­. Zira fiziki aktivitenin iki üstün oluşu var: Biri kalorileri yakması, diğeri kas kütlesi­ni genişleterek yağ kütlesi­nin azalmasını sağlaması­.

PROTEİNİ İHMAL ETMEYİN

Et, balık, baklagil, süt, peynir, yumurta ve yoğurt değerli birer protein deposudur­. Aminoasit içeren  bu besinler organizma için kasları inşa etmeye yarayan birer kiremit taşı gibidirler­. Organizma bu aminoasitleri özümsemek amacı ile bol enerjiye, öncelikli olarak de karbonhidrat veya yağlar­dan alınan enerjiye gereksinim duymakta­dır­­.  Yani, proteinli besinler daha çok kalori yakılmasına yol açar­. Lakin aşırıya kaçmamaya özen  göstermekte yarar bulunmakta­.

Aşırı protein almak organizmayı, en  çok da böbrekleri yorar­. Dengeli bir diyette günlük kalori miktarı­nın yüzde 15* 20'si kadar protein alınmalıdır­­.

BOL BOL UYUYUN

Yorgun olduğunuz zaman metabolizma dahil bütün fiziksel işlemler­de otomatik olarak bir yavaşlama mevzu­bahis olmakta­dır­­.  İyi bir uyku organizmayı dinlendirir­­. Bunun için ön hazırlık yapmanız şart­. Hafif bir akşam yemeği yiyin­. Hafif yemek hem iyi uyumanızı, hem de kilo almamanızı sağlar­. Akşam saatlerinde yavaşlayan metabolizma, alınan kalorileri gereğince yakamaz ve vücudun belli bölgelerinde biriktirir­­. ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN Hele kahvaltıyı katiyyen  atlamayın­. Günün bu ilk öğünü, yalnız­ca gün içerisinde enerjik olmanızı sağlamakla kalmaz, gece boyunca uyuyan metabolizmayı da uyandırır­­. Eğer kahvaltı yapmazsanız metabolizma uyanmadığı için kalori yakmayacaktır­­. Üstelik öğle öğününde çok acıkmış olacağınızdan aşırı yiyecek almanız içten  bile olmaz­. Organizmanın doğal ritmi için günde 3 ana ve 2 ara öğün yemeniz gerekir­­. Bu sistemle kaloriler birikmez tam tersi yakılmakta­dır­­. MEYVE VE SEBZE TÜKETİN Acıktığınız zaman atıştır­ma tuzağına yakalanma­mak amacıyla buzdolabınızda daima taze sebze ve meyve bulundurun­. Maydanoz, havuç, salatalık ve domates gibi gıdaları yıkayıp doğrayın­. Üzerine limon suyu gezdirip ayrı ayrı cam kavanozlara alın ve buzdolabın­da saklayın­.

30 DAKİKA SPOR YAPIP KAÇ KALORİ HARCAYABİLİRSİNİZ?

Bisiklet sürme Hızlı pedal çevirerek yarım saatte 260 kalori yaka­bilirsiniz­. Lakin yavaş giderseniz harcayacak olduğunuz kalori miktarı 90'a kadar inebilir­­.

Yüzme Serbest yüzme ile tam tamına 300 kalori harcayabilirsiniz­. Kelebek stili ile 450 kalori, sırtüstü 240 ve kurbağalamada 200 kalori harcarsınız­. İdeal olan yarım saatte bütün yüzme stilleri­ni denemek­.

Hafif koşu Açık havada yarım saatlik bir koşu 300 kalorilik bir harcama manasına gelmektedir­­. Eğer koşmayı sevmiyorsanız, hızlı yürümekle de bu kaloriyi harcaya­bilirsiniz­.

Tenis oynama Yarım saatlik tenis ile 250 kalori harcaya­bilirsiniz­. Lakin dikkat; çiftli tenis maçı yaparsanız daha az yorulacağınızdan 50 kalori daha az harcamış olursunuz­.

EV İŞİ YAPIP KAÇ KALORİ HARCAYABİLİRSİNİZ?

Bulaşık yıka­mak 35 kal­.
Örgü örmek 40 kal­.
Cam silmek 50 kal­.
Ütü yapmak 60 kal­.
Yemek pişirmek 60 kal­.
Elektrikli süpürge ile süpürmek 100* 150 kal­.
Merdiven  çıkmak 200 kal­.