25 Aralık 2014 Perşembe

Greyfurt Nelere İyi Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar:

Greyfurt Nelere İyi Geliyor

Senelerdir yağ yaktırır, zayıflatır umuduyla greyfurt suyu içtik. Hat­ta bazılarımız da sabah aç karnına 2-3 bardak greyfurt suyu içmekten  mide rahatsızlıklarına hastalıklarına sebep oldu­.

Greyfurt yağları yakmıyor. gerçek hayat­ta hiç bir gıda­nın direk yağ yakıcı etki­yi bulun­maz­. Greyfurdun kalori değeri, enerjisi oldukça düşük, su oranı da çok yüksektir­­.

Greyfurdun muhteviyatın­da mevcut olan zengin Vitamin C, bağışıklık sistemi­ni güç verir, demir emilmesi­ni kolaylaştırır, kansızlığı önler­.

Kanserojenik nitrozaminlerin oluşmasını engeller­. Yara iyileşmesi­ni çabuklaştırır­­. Bununla birlik­te kolesterolü düşürücü etki­yi de bulunmaktadır­­. 

Greyfurt ayrıca B1 vitami­ni yönün­den  da iyi bir kaynaktır­­. B1 vitamini, karbonhidrat metabolizmasın­da görevlidir­­. Kas ve sinir sisteminde etkisi bulunur­.B1 vitami­ni kasları güç verir, iştahı dengeler, mide asidi düzenler, sindirimi kolay hale getirir­­. B1 vitami­ni greyfurdun içinde mevcut olan niasin ile birlikte; karbonhidrat, protein, yağ metabolizmasın­da görevli olan enerji metabolizmasını düzene sokan birçok enzimin yapısın­da bulunmaktadır­­.

Kolesterolü düşürür­. Greyfur­da kırmızı rengi veren  pigment laykopen  doğadaki en  güçlü antioksidanlar­dan bir tanesidir­­. Laykopen  aynı an­da LDL kolesterol denilen  kötü huylu kolesterolün oranını azaltır, kalp damar hastalığı, prostat ve meme kanserinde koruyucu etki ortaya koyar­.

Greyfurt ayrıca yoğun ve kaliteli posa ihtiva eder­. Dolayısı ile tam anlamıyla greyfurt yediğinizde, maksimum fayda sağlar­. Greyfurt­ta bulunmakta olan posa çeşidi pektin kıvam oluşturur, su ve iyon bağlar pelteleştirir ve bağırsağın çalışmasını yönlendirir­­. Pektin ayrıca şekerin emilmesi­ni geciktirdiği için şeker hastası olanların kan şekeri­ni dengelemelerinde pozitif etki ortaya koyar­. Pektin, kolesterolü ve safra asitleri­ni bağlar, kolesterolün emilmesi­ni azaltır, safra taşı oluşmasını engeller­.

Greyfurt karaciğer­de yağ depo edilmesi­ni önleyen  inositol yönün­den  iyi bir kaynaktır­­. İnositol saç sağlığı­nı da korur­. Kan kolesterol düzeyi­ni olumlu yönde etkilemektedir­­. Fazla kilonun karaciğeri yağlandırdığını düşünürsek, düzenli greyfurt tüketilme­si karaciğeri korur­.

Greyfurdun bilhassa beyaz bölümünde mevcut olan biyoflavonoid, kansere karşı koruyucudur, antioksidan rolü vardır ve LDL oksidasyonunu önler­. Biyoflavonoid ayrıca farmakolojik olarak yüksek kan basıncı tedavilerinde kullanılan mü­him bir maddedir­­.­.

Greyfurdun içinde mevcut olan başka yiyecek elementleri; folik asit, pantotonik asit, E vitami­ni HDL kolesterolü denilen  iyi huylu kolesterolü yükseltir­­.

Harcamış olduğunuz enerjiyi yükseltip, aldığınız enerjiyi kontrol altına alarak, sağlıklı gıdalarla beslenerek fazla yağlarınızı yaka­bilirsiniz­. Greyfurdu bütünüy­le tok karnına yerseniz; sağlığınızı koruyan ve geliştiren  ve kilo vermeye yardımcı olan birçok etkisin­den  faydalanmış olursunuz­. Greyfurt içinde mevcut olan yiyecek elementleri ile metabolizmanı­zın sağlıklı çalışmasına yön verir, sağlığınızı korur ve geliştirir­­. Zayıflama diyetlerinde kilo vermenize katkıda bulunmaktadır­­. 

Günlük 1 tane greyfurt tüketin­. Tok karnına ve öğün üzerine greyfurt yediğinizde maksimum fayda sağlamış olursunuz­. Öğlen  ya da akşam yemeğinde greyfurdu salatanı­zın içerisi­ne doğrayıp tüketebilecek olduğunuz gibi yemekdan sonra meyve olarak da yiyebilirsiniz­.