9 Aralık 2014 Salı

Elma Suyunun Beyine Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Elma Suyunun Beyine Faydaları

Yapılan bilimsel araştırmalar, elma suyunun Alzheimer ve beyinsel aktiviteleri tetkikleyici  hastalıkların tedavi süreci­ni olumlu yönde etkilediği­ni gösteriyor­.

C ve E vitami­ni bakımın­dan yeterince zengin olan elma suyunun belleği güçlendirerek, beyine zarar verebilen  toksik maddeleri etkisiz duruma getirdiği tespit edildi­.

Son yıllar­da gün­den  güne yaygın hale gelen Demans (bunama) ve Alzheimer'a yakalanma riski, stres ve yaşlanma süreci ile beraber hız kazanmaktadır­. Uzmanlar bu hastalıklara karşı, stresi ve yaşlanma tesirleri­ni azaltma­sı nedeniyle, antioksidan, C ve E vitami­ni açısın­dan zengin olan elma suyu tüketimi­nin artırılmasını tavsiye ediyor­.

Prostat Kanseri ve Felç Riski­ni de Azaltıyor

Erciyes Üniversitesi'nde Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı olan Prof­. Dr­. Neriman İnanç, antioksidan özelliği bulunmakta olan elmanın, prostat kanseri, kalp damar hastalıkları, felç riski­ni azaltmanın yanı sıra Alzheimer ve Demans gibi beyin işlev­lerine etki edici hastalıkları da büyük oran­da önlediği­ni belirtti­.

Prof­. Dr­. Neriman İnanç, "Elma ve elma suyun­da bolca demir ve fosfor bulunmakta­dır­­.  Demir, beyin fonksiyonları­nın faaliyetlerinde kullanılırken, fosfor ise beyinsel faaliyetlerin etkinliği için enzim yapısına katılıyor" biçimin­de konuştu­.

Beyinde Pıhtılaşmayı Önlüyor

Elma ve elma suyun­da bolca bulunmakta olan ve beyin faaliyetlerinde kullanılan en  mü­him minerallerden  demirin beyinde pıhtılaşmayı önleyici özellik taşımış olduğu da söyleyen  İnanç, "Elma ya da elma suyu beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın tesirleri­ni azaltıyor" dedi­. C ve E vitaminleri­nin yaşlanma ve yaşlanma netice­si meydana gelen  birçok kronik hastalıkla mücadele ettiği­ni ifade edici İnanç, elma ve elma suyunun güçlü bir bilinç için en  mü­him gıdalar­dan biri olduğunu vurguladı­.

Prof­. Dr­. Neriman İnanç, elma suyu tüketen  21 alzheimer hastası ile yapılmakta olan bir araştırmaya değinerek, elma suyu tüketen  hastalarda, alzheimer hastaların­da genel­de rastlanılan duygusal kaygı, ajitasyon ve kuruntunun yüzde 27 oranın­da azaldığına da dikkat çekiyor­.