22 Aralık 2014 Pazartesi

Göğüslerin Formu Nasıl Korunur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göğüslerin Formu Nasıl Korunur?

Çok fazla kilo ala­rak vermekten  veya spor yapmamaktan göğüsler sarkıp elastikiyeti­ni kaybedebiliyor­. Göğüslerin zaman ilerledikçe formlarını kaybettikleri ve bu durumun, bilhassa vücut görünümüne çok ehemmiyet verenler için, oldukça sıkıcı olduğu kesindir­. Esasın­da vücut şeklimiz günlük yaşantımıza bağlı bir şekil­de belirlenmekte­dir­­. Pek sık kilo ala­rak vermekten, yanlış egzersizlerden  veya spor yapmamaktan ötürü, kimi kişiler­de göğüsler erken­den  sarkıp elastikiyeti­ni kaybedebilmektedir­. Bu kadınların birçoğu dolgulu sutyen  kullanmadan bir şey giyemez, hiç bir giyeceği kendilerine yakıştıramaz olurlar.
göğüs formu nasıl korunur

Eğer siz de, bu çe­şit bir problemle karşı karşıysanız Coliseum Spor Merkezi'nde Fitness hocalığı yapan Elif Hotaman'ın önerdiği hareketlerle bu durumu birazcık da olsa iyileştirebilirsiniz­.­. Eğer hala bu çe­şit sorunlarla karşılaşmadıysanız da bunu olanaklı mertebe geciktirebilir, bu egzersilerle göğüslerini­zin formunu uzun seneler koruya­bilirsiniz­.

Şınav çekin
Elleriniz ve dizlerini­zin üstün­de duru­nuz­. Dirsekleriniz yana doğru bakmalı­. Kollarınızı dirseklerinizden  büküp aşağı yukarıya doğ­ru inip çıkarak şınav çekin­. Bu hareketi 12 kez tekrarlayın­. Hareketler esnasın­da düzenli şekil­de nefes ala­rak vermeyi unutmayın­. Bu hareketle göğüs ve arka kol kaslarını çalıştırmış olursunuz­. Bun­dan başka ön omuz kaslarınız da aktif duru­ma gelecek­. Şınav, bilhassa kuvvetsiz bulunanlar ve yeni başlayanlar için oldukça iyi bir başlangıç hareketi aynı anda­.­.­.

Daire çizin
Yere dümdüz, sırtüstü uzanın­. Bacaklarınız dizlerinizden  bükük şekil­de dursun­. İki elinize dambıl veya 1 er litrelik su şişeleri alın­. Şimdi dambıl fly hareketi­ni yapmaya başlaya­bilirsiniz­. Bunun için, Kollarınız gergin bir şekildeyken  havada yukarıdan aşağıya büyük daireler çizin­. 12 kez tekrarlayacak olduğunuz bu hareket göğsünüzün tam açılmasını sağlıyor ve sarkmaları önlüyor­.

Açıp kapayın
Yerde, dizlerini­zin üstün­de duru­nuz­. Gövdeniz olanaklı mertebe dik olsun­. Ellerinize yine ağırlıklar alın ve kollarınızı dirseklerden  bükük şekil­de ortada birleştirin­. İki kolunuzu da yanlara doğru açın­. Ardın­dan ilk pozisyonunuza dönün­. Bu açıp kapama hareketi­ni aynı şekil­de 12 kez tekrarlayın­.

Ve biraz kendinizi zorlayın
Son egzersizimiz tam şınav çekme­. Kollar bütünüy­le gergin olsun­. Tüm vücut ağırlığınız kollarını­zın üzerinde­. Aynı şekil­de düzenli nefes alış verişine dikkat edip şınav çekin­. Fakat karnını­zın yere değmemesine dikkat etmeniz gerekir­­. Bunun için 4 * 5 cm­. bir alçalma yapmanız yeterli­. Öncelik­le zorlansanızda 12 kez yapmayı boşlamayın­. Bu sayıyı gün geçtikçe daha da artıra­bilirsiniz­. Bu hareketin bütün göğüs kaslarını­zın çalışmasını sağladığı­nı da ekleyelim­.