9 Aralık 2014 Salı

Zayıflayan Saçlara Nasıl Bakım Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Zayıfalayan Saçlara Nasıl Bakım Yapılır?

Kadınlarda en hassas oldukları konulardan biri de saçlarıdır. Saçımıza en ufak bir şey olsa bile dünya başımıza yıkılır. Peki saçlarımız sağlıksız olduklarında onları nasıl şekillendireceğiz? Sağlığını kaybetmiş ve yapısı bozulmuş saçlara biraz bakım yaparak iyi duruma getirmek elimizde.

İşte tesirleri kanıtlanmış 7 farklı saç bakım-onarım yöntemi

Yediğiniz içtiğiniz gıdalar; kilonuzu, sağlığınızı, cildinizi ne kadar etkiliyorsa saçlarınızı da bir o kadar etkilemekte­dir­­. Dışar­dan tedavi uygulasanız bile sağlıksız beslendiğiniz hal­de hiç bir zaman tam bir başarı el­de edemezsiniz­.

Protein, B12, yeşil sebzeler, yağsız et ve balık saçlarınız için en  doğ­ru yiyecek kaynaklarıdır ve sıklık­la tüketmelisi­niz­. Başka birçok zararı gibi, stres saç kaybına da neden  olmaktadır. Duygusal ve fiziksel stres bütün vücudu etki­yi altına alır­­. Stresle başa çıkmak elbetteki ba­sit olmaz­.

Eğer stresinizi üzerinizden atmayı tek başınıza beceremiyorsanız, değişik hobiler edinebilir, spor ya da meditasyon yapa­bilirsiniz­. Sağlıklı ve dengeli besleniyor ve stressiz yaşam sürüyor fakat yine de sağlıksız saçlara sahipseniz, bu durum saçını­zın yapısın­dan kaynaklanıyor ola­bilir­­.

Her gördüğünüz ürünü,maskeyi saçınıza uygulamamalısı­nız­. Kullanmak istediğiniz ürünleri iyi araştırıp, kuaförünüzden  de yardım alıp saç yapınıza en  uygununu seçin­. En önemlisi saç maşası ve düzleştiricisi kullanmayın! Saçınızı yıkama şekliniz tahmin edemeyecek olduğunuz kadar mü­him bir konu!

Hergün saç yıka­mak katiyyen  yanlış­. Haftada yalnız­ca 2* 3 kez yıkamanız gerekmekte­dir­­. Sağlıklı ya da sağlıksız olsun, dikkat etmeniz lazım olan başka nokta da saçlarınızı sıcak sudan uzak tutmak­. Saçınıza masaj yapmayı alışkanlık haline getirin­. Bu yöntem saçınıza çok faydalı olacaktır­­. Masaj yardımıy­la kan akışınız hızlanacak ve saç deriniz nefes almaya başlayacaktır­­. Bilhassa şampuan uygularken  masajdan vazgeçmemeniz gerekir­­.

Saç kayıpları ve saç yıpranmalarını tedavi etmek amacı ile birçok ürün satılmakta­. Sağlık bakanlığın­dan onaylı ürünleri tercih ederek, saçını­zın cinsiyle uyumlu bir ürünü kullanım talimatlarına uygun şekil­de saçınıza uygulamanız kuşku­suz ki saçınıza iyi gelicektir­­.

Saçını­zın sağlığına kavuşmasını desteklemek amacı ile balık yağı, çinko, C vitamini, B3 vitami­ni ve bioti­ni takviye olarak kullana­bilirsiniz­. Çok acil bir durumunuz var ­ise saç ekimi yaptıra­bilirsiniz­. Fakat unutmayın bu metodu çok gerekmediği müddetçe tercih etmeyin ve saçlarınızı geri kazanmak istiyorsanız, kendinizi ve ruhunuzu önce içerden  besleyiniz­.