Sebzeleri özenle yıkayın. Suda uzun süre bırakmayın. Zira, tuz gibi suda eriyen B ve C vitaminleri yokolurlar. En iyisi, sebzeleri, akan suda yıkamaktır. Havuç gibi köklü sebzelerin kabuklarını asla soymayınız. Sert bir fırça ile temizleyin. Sıkıcıya koymadan önce parçalara ayırın.
Bir sıkıcı almak istiyorsanız, bulabildiğiniz en modernini alınız. Olduğu yerde titrememeli, size su gibi sebze özü vermemelidir. Sebze sularının faydaları ortaya atıldığından bu yana, piyasada bir çok model katı meyve ve sebze sıkacağı bulunmaktadır. Bunların bir kısmı işletmeler, bir kısmı da ev kadınları için yapılmaktadır. Benim daima yanımda taşıdığım, üç kiloluk bir makinedir. Taşınması ve çalıştırılması basittir. Üç parçadır. Yeni bir makine alırken, çıkacak suyun alüminyum ya da beyaz demirden değil, özsuyun rengini, tadını ve yapısını bozmayacak paslanmaz çelikten yapılma bir oluktan akmasına dikkat edin.
Sebzelerinizi iyice ovduktan sonra sıkıcıya koyun. Çıkan suyu hemen için. Daha önce hazırlamak istiyorsanız: Sıkar sıkmaz buzdolabına koyun, enzimlerin faaliyetini ve iştah açıcı renginin kaybolmasını önlemek için sımsıkı kapayın. Gerekmedikçe sebze suyunu açıkta bırakmayın.
Sularınızı araçtan çıkar çıkmaz için. Size iyi gelmeleri için her gün kamışla iki bardak içmeniz gerekir.