13 Haziran 2012 Çarşamba

Elmanın Sağlığa Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

ELMANIN FAYDALARI:

Elma; bol miktarda A,C ve K vitaminleri ve magnezyum, potasyum mineralleri ihtiva eder. Öyle ki içeriğindeki A vitamininin aktivitesi yaklaşık olarak 1500 mg. C vitamini ile eş değer antioksidan etkiye sahiptir. Bunun yanında cildi güzelleştirici ve besleyici etkisi oldukça önemlidir. Yine içeriğinde bulunan pektin maddesi yardımıyla kabuksuz olarak tüketilmek kaydıyla ishali önlemeye karşı oldukça faydalıdır. Elmanın suyu ise LDL oksidasyonu adını verdiğimiz kalp-damar sağlığı yönünden oldukça önemli olan bu durumu %9-34 oranları arasında azaltmaktadır. Tüm bu özelliklerini göz önüne aldığımızda günlük beslenmemize en azından bir adet elma eklememizde fayda olacaktır.

Elma; bilim-sanayi çağında olduğumuz ve hava kirliliğinin günden güne artmakta olduğu bu dönemde antioksidan yapısıyla vücudumuz açısından yararı son derece önemlidir.

Kırmızı mı, yeşil mi sorusu elma hiç her zaman gündemde olmuştur. Bilhassa şeker hastalığı olanlar elmanın yeşil renkli olanlarını tercih ederler. Oysa içermiş olduğu karbonhidrat miktarı ve diğer içerdiği maddeler açısından bakıldığında, kırmızı ve yeşil elmanın birbirinden pek bir farkı olmadığı ortaya konmuştur. Bu sebeple şeker rahatsızlığı olanların kırmızı elma yemesinde de bir sakınca yoktur.