Limon turunçgiller ailesinden bir meyvedir. Bu nedenle C vitamini bakımından oldukça zengin bir yiyecektir. Özellikle kuvvetli aroması nedeniyle salatalarda ve yemeklerde güzel bir tat yaratmaktadır. Limon aynı zamanda magnezyum ve bakır açısından da zengin bir meyvedir. Limon tüketiminin kan damarlarımızı genişletici etkisi bulunduğundan kan akımını hızlandırır. Bu da kalp-damar sağlığı açısından faydalıdır. Aynı zamanda yine damar açıcı etkisinden kaynaklanan bir sonuçla karaciğerin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Karaciğer vücudumuzun temizlenmesi açısından oldukça önemli bir organdır. Böylesi hayati bir önem taşıyan organ için limonun faydalı olması limonun ne kadar değerli bir meyve olduğunu bizlere göstermektedir. Limon C vitamini yönünden oldukça zengin olduğu için özellikle gribal enfeksiyonlarda faydalı bir yiyecektir.
Hemen her besinde olduğu gibi limonun da fazla tüketiminin bir takım sakıncaları vardır. Limon, asiditesi fazla olan bir meyve olduğu mide sağlığı açısından dikkatli olunması gerekir. Özellikle mide asiditesi fazla olan kişilerde limonun fazla tüketilmemesi daha yerinde bir davranış olacaktır. Limonun fazla tüketilmesi mide asidinin dengesini bozabileceğinden reflü gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Hastalanan bizler limonu sürekli sıkıp bol bol içerek rahatsızlıklarımızdan kurtulacağımızı düşünürüz fakat bu doğru değildir. Çünkü limon C vitamini yönünden zengindir ve C vitamini de suda eriyen bir vitamindir. İhtiyaç fazlası idrarla birlikte dışarı atılacağından bu kadar tüketmek gerekli değildir. Böyle yapmak yerine içeceğimiz bitki çaylarına bir miktar limon sıkıp tatlandırarak veya kesilmiş limon dilimi koyarak da limonun faydalı etkilerini görebiliriz.