22 Haziran 2012 Cuma

Ateşli Hastayken Nasıl Beslenilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

ATEŞLİ HASTALIKTA BESLENME

Bu beslenmede C vitamini bol olan portokal, limon ve greyfurt suları mutlaka bulunmalıdır. Gerektiği zaman, bu vitamin tabletler halinde de doktor tavsiyesiyle alınabilir. Yemekler hafif olmalıdır. Bağırsakları imkanlarınız orantısında az çalıştıracak gıdalar seçilmelidir. Çünkü bu tür hastalık durumlarında bağırsaklardan emilim yavaşlar. Buna karşılık vücudun gıdaya karşı ihtiyacı artmıştır. Kolay hazmedilmesi bakımından karbonhidratlar, yani muhallebi, şekerli gıdalar, makarna patates püreleri, süt ve hafif çorbalar verilmelidir. Su ihtiyacı da fazlalaştığı için meyve sularının yanı sıra bol su verilmelidir. Unutmamak gerekir ki bunlar genel kurallardır. Doktorumuzun yasakladığı durumlara da harfiyen uymak gerekir.