14 Haziran 2012 Perşembe

Kulak Sağlığı ve Kulak Temizliği

Sponsorlu Bağlantılar:

Kulak Sağlığı ve Kulak Temizliği

Dış kulak yolu ve kulak kepçesinin arkası vücudumuzun çok çabuk kirlenen bölgelerindendir. Kulak kanalında bulunan salgı bezleri tarafından kulak kanalına yağlı salgı salgılanır. Bu kulaktaki salgıya toz ve diğer partikürlerin de birleşmesiyle kulak kiri meydana gelir. Yiyecekleri çiğnediğimiz sırada kulak kiri parçalara bölünerek kulaktan dışarı atılırlar. Atılamayan kulak kiri bazı zamanlar kulak yolunu tıkar ve işitmeye engel olur. Buna buşon denir.

Kulağımızın içi dediğimiz dış kulak kanalını, dışarıdan pamuklu çubuklar da dahil olmak üzere herhangi bir cisimle temizlemeye çalışmak kulak sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Bu kanalı kurcalandıkça kulaktaki salgı işlemi bozulur, enfeksiyon oluşur.

Kulağa su kaçmasını önlemek amacıyla banyo yaparken vazelinli pamuk yapılıp tıkaç olarak su kaçmaması için kullanılabilir. Kulak kanalının içine sokmadan banyodan sonra dış kulak yolu yüzeysel olarak pamukla veya temiz bir havlu kenarıyla kurulanabilir. Kulağımızı temizletmek için KBB uzmanına gidebiliriz.