14 Haziran 2012 Perşembe

Kişisel Temizlik Eşyalarının Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar:

Kişisel Temizlik Eşyalarının Kullanımı:

Günlük temizlik ve periyodik temizlik esnasında herkesin sadece kendisine ait temizlik eşyalarını kullanmaları gerekir. Kişiye özgü bu eşyaların ortak kullanılması bazı cilt hastalıklarına davetiye çıkarır ve bu tür hastalıklar bu tür yanlış kullanımlardan dolayı kolayca bulaşmaktadır. Bunun için genel kullanıma açık olan duş, banyo, hamam gibi temizlik yerlerinde bile herkes kendi eşyasını kullanmaya dikkat etmelidir. Siğil, mantar gibi deri hastalıklarının bu tür ortamlarda bulaşması kolaydır.

Havlu, diş fırçası, tırnak makası, sabun, terlik ve diğer eşyaların aile fertleri arasında belirlenmesi ve herkesin kendine özel olması gerekmektedir.

Kuaför, berber, güzellik salonu gibi yerlerde genellikle tek kullanımlık eşyalar kullanılır ve bunlar kullanıldıktan sonra atılır. Atılamayan bazı aletlerin ise dezenfekte edilmesi veya mutlaka özel dezenfektan solüsyon içerisinde tutulması gerekir. Bunlara dikkat edilmemesi halinde mantar hastalıkları, paraziter hastalıklar ve daha kötüsü AİDS gibi korkunç hastalıklar bulaşabilir. Böyle genel kullanılan iş yerleri ve burada çalışan personeller sürekli sağlık kontrolünden geçirilmelidir. Eğer bu tür yerlerde başkasına kullanılan eşyanın hiçbir dezenfeksiyon işlemi görmeden size kullanılmasına kalkışılırsa buna asla izin verilmemelidir. Bu sağlık açısından alınacak ciddi bir önlemdir.